Gazete Vatan Logo

Orgeneral Yaşar Güler kimdir, nereli, kaç yaşında? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresi uzatıldı mı?

Yüksek Askeri Şura toplantısında albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemleri ile generallerin terfi ve atama dosyaları ele alındı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresinin uzayıp uzamadığı merak konusu oldu. Peki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresi uzatıldı mı? Orgeneral Yaşar Güler kimdir, nereli, kaç yaşında?

Orgeneral Yaşar Güler kimdir, nereli, kaç yaşında? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresi uzatıldı mı?

Orgeneral Yaşar Güler kimdir, nereli, kaç yaşında, görev süresi uzatıldı mı? 2022 Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Yaklaşık 1 saat süren YAŞ toplantısının sona ermesinin ardından atama ve terfi listesi araştırılmaya başlandı. Merak edilen konulardan biri de Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresi oldu.

YAŞAR GÜLER KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDA?

Yaşar Güler, 1954 yılında Bayburt'ta dünyaya geldi.

Yaşar Güler, takvimler 1974'ü gösterdiğinde Kara Harp Okulu'nu Muhabere Teğmen rütbesiyle bitirdi.

1984 yılına dek Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yapan Yaşar Güler, 1986'da Kara Harp Akademisinden mezun olarak Kurmay Subay oldu ve çeşitli karargahlarda Plan Subaylığı ve Şube Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

Silopi'de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna-Hersek Türk Tugay Komutan Yardımcılığı, Başbakanlık Askeri Danışmanlığında Proje Subaylığı, NATO Güney Bölge Komutanlığında (Napoli/İtalya) Muhabere Başkan Yardımcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Tatbikatlar Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Haberin Devamı

Orgeneral Yaşar Güler, 2001'de Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla 10'ncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2005'te Tümgeneral rütbesine terfi ederek sırasıyla, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini icra etti.

Güler, 2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede sırasıyla, MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'ncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yaptı. 2013'te Orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay 2. Başkanlığına atandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Jandarma Genel Komutanlığına atandı.

GENEL KURMAY BAŞKANI ORGENERAL YAŞAR GÜLER'İN GÖREV SÜRESİ UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada "Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler'in görev süresi 1 yıl daha uzatıldı. 38 general ve amiral emekliye sevk edildi." ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Toplantısı'nda (YAŞ) , 4 yıldan fazla görev yapan ilk Genelkurmay Başkanı olacak.