Gazete Vatan Logo

Online Mahkeme Dava Sorgulama İle Yargıtay Dosya Sorgulama Ve Sabıka Kaydı Alma

Yargıtay dosya sorgulama, mahkeme dosya sorgulama işlemlerini UYAP sisteminden öğrenebilirsiniz. Sabıka kaydı almak için ise e devlet kapısına giriş yapmalaısınız. Mahkeme Yargıtay dosya sorgulama detaylarına bakalım.

Online Mahkeme Dava Sorgulama İle Yargıtay Dosya Sorgulama Ve Sabıka Kaydı Alma

Vatandaşların online olarak yapabileceği işlemlerin arasında mahkeme dava sorgulama işlemleri de bulunmaktadır. Mahkeme takibinin yapılabilmesi amacıyla oluşturulmuş olan bu mahkeme sorgulama uygulamaları tüm vatandaşların kullanımına sunulmuş ve online olarak erişilebilir duruma sokulmuştur. Bu sayede istenildiği zaman online olarak sizler de mahkeme dosya sorgulama yaparak bilgi sağlayabilirsiniz.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SABIKA KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

UYAP VATANDAŞ PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

Mahkeme dava sorgulama işlemlerinde kişilerin e devlet kapısını tercih ederek, ilgili hizmetten yararlanılması gerekmektedir. Bu bakımdan kişilerin ilk olarak e devlet kapısı üyeliği olması gerekmektedir. Eğerkişilerin e devlet kapısı için üyeliği bulunmuyorsa, bu konuda mahkeme dava dosya sorgulama yapılması da mümkün olmayacaktır.

Mahkeme dava sorgulama işlemlerinde üyelik girişi sonrasında e devlet hizmetleri arasında bulunan mahkeme sorgulama bağlantısına tıklanması yeterli olacaktır. Böylece sorgulama yapan kişinin tüm bilgileri ekranda yer alacak ve böylece kişilerin sonuç sayfası üzerinden mahkemeleri ile ilgili bilgi alması da mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Mahkeme dışında Yargıtay dosya sorgulama da yapılacak online adli sorgulamalar arasında yer almaktadır. Kişilerin Yargıtay’da bulunan dosyaları için online olarak yapacağı sorgulama sonucunda ilgili dosyaya ulaşarak durum bilgisini almasını sağlayan Yargıtay dosya sorgulama uygulaması, Yargıtay resmi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu açıdan herhangi bir üyelik gerektirmeden ve ücret ödemeden sizler de Yargıtay dosya sorgulama yapabilirsiniz.

Mahkeme ve dosya sorgulama hizmetleri dışında en çok tercih edilen işlemlerden birisi de sabıka kaydı alma işlemleridir. Kişilerin online olarak alacakları adli sabıka kaydı sayesinde işlemlerde gerekli olan bu belgeyi kurumlara gitmeden temin etmek ve resmi evrak gibi kullanmak mümkündür. Kurumdan alınan sabıka kaydı ile online olarak alınan sabıka kaydı arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır.

Haberin Devamı