Gazete Vatan Logo

Önce Zehra geldi ardından diğerleri!

Pişmanlık satırlarıyla dolu günlüğüyle haber olan Zehra Kaya adlı kadın terörist, önceki gün Nusaybin’de güvenlik güçlerine gelip güvence verilmesi halinde arkadaşlarıyla birlikte teslim olacaklarını söyledi. Güvenceyi alan 6’sı kadın 25 terörist topluca teslim oldu

Önce Zehra geldi ardından diğerleri!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyon kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanırken, önceki gün Fırat Mahallesinde kıstırılan 6’sı kadın 25 PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, önce bir kadın PKK’lı yapılan “Teslim ol” çağrıları güvenlik güçlerine geldi ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söyledi. Devletin ve güvenlik güçlerinin teslim olanları adalet karşısına çıkaracağı sözü vermesi üzerine kadın PKK’lı gidip diğer arkadaşlarını da getirdi ve böylelikle 25 PKK’lı toplu olarak teslim oldu.

Sorguya alındılar

Güvenlik güçleriyle konuşan kadının Nusaybin’deki operasyonlar sırasında yapılan aramalarda ailesine vasiyet niteliğinde yazdığı günlük bulunan Zehra Kaya isimli PKK’lı kadın terörist olduğu öğrenildi. Nusaybin’de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, teröristler üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen PKK’lılar, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne nakledildi. PKK’lı teröristlerin sorgularının gözaltı süresi olan 4 gün boyunca sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI:

‘Devletin adaletine sığındılar’

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklamada şöyle denildi: “24.05.2016 tarihinde toplam 25 şüpheli de devletimizin adaletine sığınarak kendiliğinden güvenlik güçlerimize teslim oldu. Bu şüpheliler hakkında hukuki, durumlarına uygun olarak ceza mevzuatındaki tüm hükümler uygulanacaktır. Bu tarihten itibarende devletimizin adaletine sığınacak olan tüm şüpheliler hakkında da hukuki durumlarına uygun olarak mevcut delil durumuna göre mevzuatımızın sağladığı imkanlar ve hükümler uygulanmaya devam edilecek.”

‘Pişmanlık’tan faydalanabilirler’

Diyarbakır Barosu’ndan ceza avukatı Yunus Muratakan teslim olan PKK’lıların hukuki durumunu şöyle anlattı: “TCK 221’e göre ‘terör’ kapsamındaki suçlarda örgütle bağlantılarını kestikleri andan itibaren bu kişiler etkin pişmanlıktan faydalanabilir. Suç işlemeden örgütten ayrılıp, bir daha örgüte katılmayacaklarını da beyan ederlerse böyle bir durumda serbest bırakılırlar. Haklarında dava bile açılmaz. Bunun tek koşulu öldürme, yaralama gibi başka bir suç işlememiş olmaları.”

Haberin Devamı