Gazete Vatan Logo

Ömer Hoca’yı ağlattılar!

"Nitelikli dolandırıcılık" haberlerine açıklama

Ömer Hoca’yı ağlattılar!

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, dün akşam hastanede düzenlediği basın toplantısında, medyada kendisi ve eşi Özlenen Özkan hakkında çıkan, ”Nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma açıldığı” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Zaman zaman gözleri yaşaran Prof. Özkan, “Ortada böyle bir şey yok. Ben ameliyatları özel izinle yapıyorum” dedi. Üniversite yerine özel bir kuruluşta görev yapması durumunda daha çok kazanabileceğini, nakiller nedeniyle gelen cazip bir çok daveti reddettiğini belirten Prof. Ömer Özkan, “Çirkin iftiralar geliyor. Eğer bunlar iftira değil de gerçekse, 6 ay sonra ortaya çıkacaktır” dedi.

Çıkan habere çok üzüldüm...

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Prof. Özkan, sözlerine şöyle devam etti: “Benim şahsımda Türkiye’nin parlayan yıldızı Akdeniz Üniversitesi yıpratılmak isteniyor. Üniversitede olduğum için bu haber yapıldı. Yargısız infaz yapıldı. Kanundan dolayı burada ameliyat yapamıyorsunuz. Özel izin verilen, hatta devletin, hükümetin en önde kişilerinin ricasıyla ameliyat yapan kişiyim. Çıkan habere çok üzüldüm. Duygusal bir kişiyim. Hak etmediğimiz bir durumla karşı karşıya olunca daha çok üzüldük. Eşim de hiç inanamadı.”


Soruşturma bitti, dosya rektörlükte!

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu, Akdeniz Üniversitesi’ndeki 37 akademisyenle ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve dosyanın Temmuz ayında Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderildiğini açıkladı. Kayafoğlu, “İddialar hocaların özel muayenehanesine gelen hastaların ameliyatlarının hastanede yapıldığına dairdir. Üç hastanın da ifadesi alınmıştır” dedi.

AÜ: Gerekli işlemler yapılıyor...

Akdeniz Üniversitesi, soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi’nde görevli öğretim üyeleri hakkında ihbar üzerine, savcılıkça işlem başlatılmıştır. Hakkında ihbar yapılan öğretim üyelerinin üniversitemiz personeli olması nedeniyle başsavcılık, ‘görevsizlik’ kararı vermiş ve soruşturma dosyası Rektörlüğümüze gönderilmiştir. 2547 sayılı Kanun’un emredici hükümleri doğrultusunda gerekli işlemler titizlikle yapılmaktadır” denildi.

Haberin Devamı