Gazete Vatan Logo

Ölüme yolculuk

Malatya’dan türküler söyleyerek ‘ Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için yola çıkan CHP Gençlik Kolları üyesi 17 gencin bindiği otobüsün yolu ölümle kesişti. 17 kişilik gruptan 11 genç hayatını kaybederken, 4 genç ise hastanede hayata tutunmaya çalışıyor

Ölüme yolculuk

Ankara’da yüreğimizden vuran saldırı Türkiye’nin her tarafında hüzne sebep oldu. Ancak en çok acı yaşayan illerin başında Malatya geliyor. Malatya’dan Cuma gecesi DİSK ve KESK üyelerinin de yer aldığı 3 otobüs uğurlandı. CHP Malatya Gençlik kolları ise aralarındaki abi ve ablalarıyla birlikte 17 kişi olarak bir otobüse bindi. Kafile kendilerini uğurlamaya gelen arkadaşlarışla vedalaşırken şarkılar, türküler ve marşlar söyleyerek neşe içinde yola çıktı. Yolda ‘barış’ hatırası olarak selfie’ler çekildi. Ancak aralarında kimse çekilen selfie’lerin son fotoğrafları olduğunu bilmiyordu.

17 kişiden 11’i öldü

Malatyalı CHP’li gençler sabah erken saatlerde Ankara’ya vardıkları için yürüyüşün en hareketli yeri olan noktaya ulaştılar. Halaylar çekilirken bir anda ortalık kan gölüne döndü. 17 kişilik kafileden 11 kişi hayatını kaybetti. 10’unun kimliği tespit edildi. 4 genç ise yaralı olarak hastanelerde tedavi altına alındı. Hain saldırıda Eren Akın, Gülbahar Aydeniz, Onur Tan, Umut Tan, Canberk Bakış, Kasım Otur, Sezen Vurmaz, Gözde Aslan, Mehmet Ali Kılıç, Mehmet Hayta ve Seyhan Yaylagül hayatını kaybetti. Özlem Vurmaz, Murat Orçun Çalış ve Ümit Bali ise yaralı olarak tedavi ediliyorlar.

Haberin Devamı

‘Barış için yürüyeceğiz’

CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, VATAN’a kaybettikleri arkadaşlarıyla yolculuk öncesi vedalaşmalarını şöyle anlattı: “Seçim çalışması devam ettiği için 17 arkadaş gidebildi. Yoksa 30 kişiden fazla olarak gidecektik. Belki de can kaybımız daha da çok olacaktı. Arkadaşlarımız neşe içinde, marşlar söyleyerek yola çıktılar. Yüreğimiz parçalanıyor. Barış yürüyüşü için ilk haber geldiğinde Eren Akın arkadaşımızı çağırıp böyle bir organizasyon var gitmek ister misin diye sorduğumda bana gülerek, ‘Abi ülkemizde o kadar insan ölüyor. Barış için yürümeyeceğiz de ne yapacağız?’ diyerek çok istekli bir şekilde gideceğini söyledi. O güzel çocuk ölüme yürüdü.”

“Yıldızlara uğurladık”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise sosyal medyadan yayınladığı mesajda, “Katliamda Malatya’mıza ateş düştü. Yandık, yüreğimiz kavruldu. Gençlik kollarımızdan çok ciddi sayıda kaybımız var. Güle oynaya barışa gitmişlerdi; bugün ve yarın Malatya’da kara toprağa vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Son selfie

31 yaşındaki yönetici asistanı Gülbahar Aydeniz, Gözde Arslan ile konser organizasyonu ve menajerlik yapan Mehmet Ali Kılıç yakın arkadaşlardı. İkisi de CHP Gençlik Kolları üyesiydi. Gülbahar Aydeniz ve Gözde Arslan’ın bağışıklık sistemini bozan HLH hastası olan Azra Bebek için yürütülen ilik nakli ve kan kampanyasında gönüllü olarak çalışmışlardı. Gözde Aslan ise otobüstekilerin bugün her yerde paylaşılan hatıra fotoğraflarını çeken isimdi. Ancak o da hayata veda etti.

Kemal Bey hatırası

Adıyaman doğumlu Eren Akın, Malatya’daki CHP Gençlik Kolları’nın en aktif ve sevilen üyelerinden biriydi. 19 yaşındaki Eren Akın, İnönü Üniversitesi’nde hemşirelik okuyordu. Aynı zamanda Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde stajyer hemşire olarak çalışıyordu. Arkadaşları sevgi insanı olduğu için ‘Eros’ lakabını takmışlardı. 3 Haziran 2015’te Malatya’ya gelen CHP Genel Başkanı Eren’in de olduğu gençlerle hatıra fotoğrafı çektirmişti. Ancak Eren, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu kısa sürede ikna ederek bir de beraber selfie çektirmişti. Sosyal medya hesaplarında hep ‘Önce Türkiye’ diyen Eren Akın, kadına karşı şiddete yönelik bir çok çalışmanın da içinde bulunmuştu. Eren’in cenazesi gözyaşları içinde Malatya’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Anne ve kızı ayrıldı

52 yaşındaki Sezen Vurmaz Malatya’da defterdarlıkta çalışıyordu. Ankara’ya 15 yaşındaki kızı Özlem Vurmaz ile hem Barış Mitingi’ne katılmaya hem de doktor olan kardeşini ziyaret etmeye gitmişti. Bombayı patlatan teröristler anne ve kızı birbirinden ayırdı. Sezen Vurmaz saldırıda hayatını kaybederken kızı Özlem ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Özlem’in hayati tehlikeyi atlattığı ve durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Sezen Vurmaz’ın cenazesini almak için amatör futbolcu olan oğlu Onur Vurmaz’ın takımının kampından ayrılarak Ankara’ya gittiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Ölüme de beraber gittiler

20 yaşındaki Onur Tan ile amcasının oğlu olan kuzeni Umut Tan, barış için birlikte yola çıkmışlardı. İkisi de hasta Beşiktaşlı olan kuzenler otobüsün en neşelileri arasında yer alıyorlardı. Nişantaşı Üniversitesi Anestezi bölümü’nde okuyan Onur da kuzeni Umut gibi CHP Malatya Gençlik Kolları üyesiydi. Hain saldırı da Onur ve Umut’un İstanbul’da yaşayan bir başka kuzenleri iki çocuk annesi, İdil Kültür Merkezi çalışanı Sarıgül Tüylü de hayatını kaybetti.

Canberk Bakış’a son bakış

Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden üniversite öğrencisi Canberk Bakış, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine çok sayıda kişinin yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri ile siyasi partilerde katıldı. Gözyaşının sel olduğu cenaze töreninde Canberk’in babası Abdullah Bakış, annesi Naile Bakış ile kardeşleri Berivan ve Burak Bakış da yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durabildi.

‘Oğlum kim vurdu sana?’

Eski Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Malatya Şube Başkanı ve CHP üyesi olan 48 yaşındaki Kasım Otur, evli ve 5 yaşındaki Birkan’ın babasıydı. Hayatı sendika mücadelesi içinde geçti. Her zaman ‘gelecekteki hazinemiz’ dediği gençlerle beraber, omuz omuza barış adına yürüyebilmek için yola çıktı ancak o da hain saldırıda kurtulamadı. TCDD çalışanı olan Kasım Otur eşi Songül Otur ile 2009 yılında evlenmişti. Malatya Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilen Otur’un cenazesinde gözü yaşlı annesi Güley Otur, oğlunun tabutuna kırmızı karanfil bıraktıktan sonra “Oğlum burada, beni çağırıyor. Oğlum, sen ne yaptın? Oğlum kim vurdu sana? Bana söyle, ben de senin intikamını alırım. Oğlum kim yaptı?” diye ağladı.