Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman kapanıyor? E-okul karne notu hesaplama

Okullar ne zaman kapanıyor? E-okul karne notu hesaplaması nasıl yapılır? Sorularının merak edilen yanıtlarını haberimizde derledik. Eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşırken öğrenciler ile veliler karne notunun nasıl öğrenildiğini merak eder oldu. İşte ayrıntılar...

Okullar ne zaman kapanıyor? E-okul karne notu hesaplama

Milyonlarca öğrenci ve velileri karne notlarını merak ediliyor. E-okul sistemi üzerinden takdir teşekkür hesaplaması yapılabiliyor. Diğer yandan merak edilen diğer konu okulların ne zaman kapanacağını da haberimizde bulabilirsiniz.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma takvimine göre 18 Eylül 2017'de başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2018'de sona erecek ve öğrenciler yaz tatiline girecek.

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

E-OKUL KARNE NOTU HESAPLAMA
Dönem sonu ve tatil hızla yaklaşıyor. Bunun sonucunda ise karne telaşı ortaya çıktı. Ayrıca “Belge alabilir miyim? Belge almak için kaç ortalama gerekir?” gibi sorular da öğrenciler tarafından sıklıkla soruluyor. Takdir veya teşekkür almanın kontrolü oldukça basittir. Tek yapılması gereken işlem tüm notlar girildikten sonra dönem sonu notuna bakılmasıdır. Sonrasında takdir, teşekkür belgesi alınıp alınamadığı öğrenilebilir. E-okula giriş yapıldıktan sonra dönem sonu not ortalaması butonuna basılarak ilgili alana ulaşılabilir. Sonrasında ise notlara bakılarak belge tahmini yapılabilir.

Haberin Devamı