Gazete Vatan Logo

O soruya yanıt vermedi!

Erdoğan, Gölbaşı'nda fidan dikim töreninde konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'nda 5 milyon fidanın dikim töreninde konuştu. Erdoğan, gündemdeki dershane krizi için ise yorum yapmadı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Dünyanın en iyi üniversiteleri kampuslerinin güzelliği ile de ön plana çıkıyor. Gençlerin yetişmesinde en az dersler kadar okul binalarının, kampuslerinin estetiği de önem arz ediyor. Gri binalardan, gri düşünceler doğar. Yeşille bezenmiş bir çevrede ise özgür düşünce doğar.

Sadece binalara, sadece köprülere ağırlık verirsek eksik olur. Bizim şehir anlayışımızın temelinde insan vardır, canlı hayatı vardır. Tarihi bugünle buluşturan şehirler imal ediyoruz. Şehirlerimizi güzelleştirirken insanlarımızın tabii hayattan kopmamasına, ağaçtan yeşilden ayrılmamasına önem gösteriyoruz.

Gençlerimizin, yaşı 15-25 arasında olan gençlerimizin bu hususu özellikle bilmelerini istiyorum. Türkiye'nin gençliği yüzyıllık süreçte zor zamanlarda yaşadı. 1. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda şehitler verdik. 2. Dünya Savaşı yıllarında, tek parti döneminde en ağır koşulları yaşadılar. 60'lı yıllar baskıyla geçti. 70'li yıllarda gençler birbirlerine kıydılar. 80'lerde gençler ağır baskılara şahit oldular. Ardından terör olaylarında faili meçhullerde, kamplaşma ve kutuplaşma girişimlerinde gençlerimiz eziyet çektiler. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda, demokratik hak ve özgürlükler noktasında gençlerimiz gelişmiş ülkelerin standartlarına kavuşamadı. Bizler gençliğimizi imkansızlıklar içinde yaşadık.

Bugünün genç nesli, abilerine, ablalarına, ninelerine sorsunlar. Onların nasıl bir gençlik yaşadıklarını öğrensinler. Daha yakın zamana kadar ilkokul bulmak bile zordu. Biz 11 yıl önce göreve geldiğimizde Türkiye'de 346 bin derslik vardı. 79 yılda, Osmanlı'dan alınanlarla birlikte 346 bine ulaşılmıştı. 11 yılda 188 bin derslik inşa etti. Dünyada internet varken bizim okullarımızda sınırlı sayıda internet vardı. Bugün her okulda internet var. Dünyada bilgisayar yaygınlaşmışken bizim okullarımızda sınırlı sayıda vardı. Bugünün genç nesilleri ders kitaplarına sıralarının üzerinde sahip oluyor.

Şu anda 81 ilimizin tamamında üniversite var. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Şu anda burs veya kredi almayan öğrenci yok. 1 milyon 300 bin öğrenciye burs veya kredi veriyoruz.

Geçmişin bugünden kötü olması bugünle yetineceğimiz anlamına gelmez. Gençler için çalışıyor, onlar için üretiyoruz. Bizim yaşadığımız meşakatti gençlerimiz yaşamasın istiyoruz.

DERSHANE SORUSUNU YANITLAMADI

Başbakan Erdoğan Ankara Gölbaşı'nda partisinin ilçe teşkilatına uğradı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'a dershaneler konusu soruldu.

Erdoğan bu soruya Gazi Üniversitesi kampüsündeki fidan dikim törenine atıfta bulunarak, "İsterseniz Gazi'deki işimizi halledelim" dedi.

TEBRİK EDİYORUM

Yeni bir torun sahibi olan Başbakan Erdoğan, bu yöndeki soruya da "iki yavrumun neslimizi çoğaltma noktasında kendilerini tebrik ediyorum. Darısı nice vatandaşlarımın başına inşallah diyorum." sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Haberin Devamı