Gazete Vatan Logo

‘Noam Chomsky gelsin görsün...’

Güneydoğu’da yaşananlarla ilgili bildiri yayınlayan yerli akamedisyenlerin cezalandırılmasını çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzacılardan Noam Chomsky’nin davet edilmesini istedi “Kendi gözleriyle görsün” dedi

‘Noam Chomsky gelsin görsün...’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 89 üniversiteden 1128 ismin ‘Barış için akademisyenler’ grubu adı altında, Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı ilgili bildirisine tepki gösterdi. Erdoğan, yabancı akademisyenlerin gelip bilgi alması çağrısında bulunurken, örnek olarak bildiriye imza atan ünlü ABD’li aydın Noam Chomsky’yi gösterdi. Erdoğan, dün büyükelçilerle buluşmasında bu konuda özetle şunları söyledi:

‘Zihinleri yabancı tipler’

“Sorunun bir tarafında millet ve devlet vardı, diğer tarafında elinde silahıyla teröristler vardır. Sözde akademisyenler bildirisine imza atan, isimleri bizden ama zihinleri yabancı tipleri bir kenara bırakıyorum. Sizden bir gayret istiyorum, yabancı akademisyenlere bir teklifim var. Buyursunlar Türkiye’ye gelsinler. A’dan Z’ye bütün bölgelerde ne oluyor ne bitiyor, biz kendilerine anlatmaya hazırız. Türkiye’deki sorunun devlet tarafından, hukukun çiğnenmesi mi yoksa terör örgütünün vatandaşların hak ve özgürlüklerini gasp etmesi mi görsünler. Mesela, ABD Büyükelçiliği, daha önce de Türkiye’nin operasyonlarıyla ilgili açıklama yapan Chomsky’yi davet etsin, misafir edelim. Bu akademisyen sıfatlı 5. kol elamanlarıyla değil, kendi gözleriyle görsün. Gönlü ve zihni açık akademisyenleri de çağıralım. Dünya kamuoyuna gerçekleri bu şekilde doğru ve ciddi şekilde aktarabileceğimize inanıyorum.”

Haberin Devamı

“Ya devletin yanında olursunuz ya da teröristin ve terör örgütünün yanında olursunuz. Bölgede yürütülen operasyonlar Kürt kardeşlerimizin hayatlarını güvence altına almaya yöneliktir. Ne bölücü terör örgütü ne güdümündeki parti ne aynı çizgide duran sözde STK’lar ne de işte bu son bildiride olduğu gibi kendilerine akademisyen diyen güruh kesimden kişiler Türkiye’nin muhattabı değildir. Muhattabımız milletimizdir. Terör örgütü mensupları neyse onların ağzıyla konuşan öyledir.

‘Devletin ekmeğini yiyip’

“Türkiye, terör örgütü çökertilene kadar mücadele devam edecektir. Akademisyenlerden izin alacak değiliz. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. Bunların haddini de bilmesi lazım. Bu devletin ekmeğini yiyip de düşmanlık eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Hiçbir kurumumuzda milletinin birliğine karşı olan kamu çalışanı olamaz. Böyle bir duruma müsade edemeyiz. Tüm ilgili kurumlarımızı bu konuda hassas olmaya ve görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum.

Haberin Devamı

‘Sizler cahilsiniz’

“Kendine akademisyen diyen bir güruh Türkiye devletinin topraklarını korumasına dil uzatıyor, bölge halkını tehdit ediyor. Yurt dışından gözlemcileri davet ediyor. Bunun adı müstemlekeciliktir, mandacılıktır. Türkiye bu zihniyetin ihanetiyle 100 yıl önce de karşılaştı. Yalnızca yabancıların sorunları çözebileceğine inanan bir güruh vardı. Bu aydın müsveddeleri devletin katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Doğu’nun ne de buraların adresini bilemeyecek kadar cahilsiniz.”