Gazete Vatan Logo

Nihai aday listesi ne demek, nihai aday ne anlama geliyor? Sağlık Bakanlığı 11 BİN 317 işçi alımı kurası nihai liste nedir?

Sağlık Bakanlığı tarafından İŞKUR üzerinden sürekli işçi alımına ilişkin nihai liste ifadesi merak konusu oldu. Peki, nihai aday listesi ne demek, nihai aday nedir, ne anlama geliyor?

Nihai aday listesi ne demek, nihai aday ne anlama geliyor? Sağlık Bakanlığı 11 BİN 317 işçi alımı kurası nihai liste nedir?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi yapılırken, nihai liste başlığı gündeme geldi. Peki, Nihai aday listesi ne demek? Sağlık Bakanlığı nihai aday ne anlama geliyor?

Nihai aday listesi ne demek, nihai aday nedir?

Nihai liste, yapılan incelemeler sonucunda iş için uygun olmayan kişilerin elenerek uygun olabilecek kişilerin belirlendiği listeyi ifade ediyor. Nihai kelimesi herhangi bir durum için ‘son’ anlamı taşımaktadır. Farklı bir durum ya da olgu adına sona yaklaşılan tabirini ortaya çıkardığını söylemek mümkündür.

Nihai liste, elenmiş, diskalifiye olmuş kişilerin saf dışı kaldığı, temiz liste anlamını taşımaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yapılan tanımlamaya göre nihai, sonuç anlamına gelmektedir. Yani nihai liste, son liste manasını taşımaktadır. Bu liste, işe alımlarda son tura kalındığını da ifade edebilmektedir.

Sağlık Bakanlığı nihai listeye nasıl bakılır?

esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden İŞKUR şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yapın. İŞKUR şifrenizi hatırlamıyorsanız yandaki e Devlet şifresi ile giriş kısmından girebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ BAŞVURULARIM yazan kısma tıklayın. Daha sonra Sağlık Bakanlığı iş başvurunuzu göreceksiniz.

Haberin Devamı