Gazete Vatan Logo

‘Nevruz’ için dijital alarm

‘Nevruz’ için dijital alarm

Emniyet Genel Müdürlüğü, terör operasyonlarının ardından, terör örgütlerinin nevruz kutlamaları sırasında gerçekleştirebileceği muhtemel eylem ve saldırılara karşı alınacak tedbirleri içeren genelgeyi il emniyet müdürlüklerine gönderdi. Siber suçlarla mücadele birimlerince başta sosyal medya olmak üzere dijital platformlarda konuya ilişkin araştırmalar yapılacağı ifade edilen genelgede, alınacak tedbirlere ilişkin şunlar aktarıldı:

- Nevruz günü başta olmak üzere güvenlik açısından önemli olan binaların çevresinde sivil ve resmi devriye hizmetleri artırılacak,

- Etkinlik öncesinde asayiş ve trafik ekiplerince gayrimuayyen saatlerde şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde denetimler yapılacak.

- Üniversitelerde nevruz etkinlikleri ve bahar şenliklerinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelebilecek olayları önleyecek tedbirler alınacak.

- Hassas noktaların bulunduğu sokakların giriş ve çıkışlarındaki kameraların çalışır vaziyette tutulması için gerekli çalışmalar yapılacak, İlave kamera sistemleri kurulacak.

Haberin Devamı

- Görevli personel tam teçhizatlı şekilde hazır tutulacak. Toplu ve ferdi göreve hazırlıklı olacak.