Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulama Ve Emeklilik Yaşı Hesaplama

Ne zaman emekli olurum gibi sorularınız için SGK’nın ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilir ve emeklilik yaşı hesaplama işlemini yapabilirsiniz. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sigortalı olarak çalışan kişilerin en büyük amacı, sigortaları üzerinde bir gün emekli olmaktır. Bu nedenle de sigortalı olarak çalışarak, prim ödemelerinin yapılması sağlanmaktadır. Emeklilik için vatandaşlardaki bu istek doğrultusunda online olarak kişilerin ne zaman emekli olabileceğini öğrenmesi için özel sayfa hazırlanmıştır. Emeklilik tarihini öğrenmek isteyen ya da ne zaman emekli olacağını merak eden kişiler, online olarak oluşturulan ne zaman emekli olurum sayfasına giriş yaparak gerekli bilgiyi sağlayabilmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİLİK HESAPLAMA

Ne zaman emekli olurum sayfası, SGKtarafındanoluşturulmuştur. Yapılan sorgulamalarda, girdiğiniz bilgiler doğrultusunda emeklilik şartlarına bakılarak sistem tarafından emeklilik hesaplaması yapılmaktadır. Bu nedenle hem güncel emeklilik şartlarından haberdar olmanız hem de girdiğiniz bilgiler doğrultusunda resmi hesaplama yaptırmanız mümkün olacaktır. Bu konudaki en önemli nokta, doğru bilgileri girmenizdir. Eğer yanlış bilgi girerseniz, sistem tarafından yapılacak hesaplama da yanlış olacaktır. B nedenlegirdiğinizi bilgilerin doğruluğundan emin olacak sisteme bilgi girişi yapmanız gerekecektir. Böylece en doğru sorgulamayı yaparak emekli olacağınız tarihi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum sorgulamasında özellikle prim konusunda detaylı bilgi istenmektedir. Gireceğiniz prim bilgilerinde emin değilseniz ilk olarak sigortanız hakkında sorgulama yaparak prim bilgilerinize ulaşmanız çok daha yararlı olacaktır. Böylece hem güncel hem de doğru prim bilgilerini girerek doğru emeklilik tarihinize ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum sayfası; 4A, 4B ve 4C olmak üzere tüm sigorta türleri için ayrı ayrı hazırlanmıştır. Bu nedenle yapacağınız emeklilik hesaplamalarında kendi sigorta türünüze göre seçim yapmanız gerekecektir. Böylece doğru sorgulamayı yapabilmeniz mümkün olacaktır. Sigorta türünüzü yanlış seçtiğinizde sistem tarafından hesaplama yapılmayacağı gibi, bilgilerinize erişim sağlamanız da mümkün olmayacaktır. Bu nedenle SGK sayfa üzerinden hesaplamanızı yapacağınız özel sorgulama sayfalarına erişim sağlamanız gerekir. Böylece siz de ne zaman emekli olurum sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Haberin Devamı