Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olabilirim Uygulaması İle Emeklilik Yaşı Sorgulama

Emeklilik yaşı sorgulama ile emeklilik sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Ne zaman emekli olabilirimsorgulama ile onlineemeklilik yaşı hesaplama yapabilirsiniz. Detaylar emeklilik sorgulama haberimizde.

Emekli olmak isteyenlerin SGK üzerinden sigorta girişi yapıldığı andan itibaren en kısa sürede gerekli primi doldurması gerekmektedir. Kişilerin çalıştıkları süre botunca işvereni tarafından ya da BAPKUR gibi sigorta türlerinde kişilerin kendilerinin ödeyeceği primler ile emekli olunabilmesi mümkündür. Bu bakımdan primlerin aksatılmadan ödenmesi emeklilik için oldukça önemlidir. Kişilerin emeklilik konusunda bilgi alabilmesi için SGK’ya gitmesine gerek kalmadan online olarak sorgulama yapması yeterli olacaktır. Gerek sigorta sorgulamagerekse de emeklilik yaşı sorgulama hizmetleri sayesinde hem sigortanız hakkında hem de emekliliğiniz için detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİLİK HESAPLAMA

Vatandaşların bilgi alabilmesi için SGK tarafından oluşturulan emeklilik yaşı sorgulama sayfasına giriş yaptığınızda prim bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Prim bilgileriniz girdikten sonra ise sistem tarafından emekliliğiniz için gerekli hesaplamalar yapılarak açılan sayfada yayınlanacaktır. Yayınlananbilgilerebakarak sizler de ne kadar gününüzün kaldığını öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olabilirim ile emeklilik yaşı sorgulama oldukça detaylı bir şekilde sonuçlandırılmakta ve vatandaşlarasunulmaktadır. Bu bakımdan kişilerin emekli konusunda bilgi almak için uygulamadan yararlanılması yeteli olacaktır.

Haberin Devamı

Belirtilen uygulama ne zaman emekli olabilirim adı ile yayınlanmaktadır. Bu nedenle kişilerin SGK’nın ilgili sayfasına giriş yapması gerekmektedir. Giriş yaptığınızda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta doğru emeklilikyaşı sorgulaması yapmak için doğru bililerin girilmesidir. Aksi halde yapılacak olan hesaplamalarda doğru bilgilere ulaşmanız mümkün olmayacaktır. Yapacağınız emeklilik sorgulama sonucunda üstelik sadece emeklilik bilgilerinize değil, emeklilik tarihinize de ulaşacaksınız. Böylece ne zaman emekli olacağınızı gün, ay ve yıl olarak öğrenebilirsiniz.

Emeklilik yaşı sorgulama yapabilmeniz için sigorta türünüze göre hazırlanan özel sayfalar giriş yapmanız gerekmektedir. Aksi halde sigortanız üzerinden sorgulama yapmanız mümkün olmayacaktır. İlgili sorgulama sayfalarına SGK sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Böylecesizler de sigortanız doğrultusundahesaplamalarınızı yapabilir ve emeklilikyaşı sorgulama ile birlikte emeklilik bilgilerinize erişebilirsiniz.

Haberin Devamı