Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olabilirim Hesaplama Ve Erken Emeklilik

Erken emeklilik şartları nelerdir? Ne zaman emekli olabilirim hizmeti ile erken emeklilik hesaplama nasıl olur? Erken emeklilik ile ilgili detaylar haberimizde.

Ülkemize sigortalı bir şekilde çalışan kişilerin emekli olması konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Kişilerin emekli olabilmesi için yapılan düzenlemeler doğrultusunda gerekli prime sahip olması, belirtilen yaşa girmesi ve hizmet süresini doldurması gerekir. Normal şartlarda emekli olmak isteyen vatandaşların belirtilen bu kriterlere uyması yeterli olacaktır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

EMEKLİLİK HESAPLAMA

Fakat bu şartlar sağlanmadan da kişilerin emekli olabilmesi bazı şartlar dahilinde mümkündür. Erken emeklilik olarak adlandırılan bu tür emeklilerde kişilerin iş kazası geçirmesi, meslek hastalığına yakalanması ya da yaşadığı bir kazadan dolayı çalışamayacak duruma gelmesi gerekmektedir. Bu tür durumlarda erken emeklilik işlemleri uygulanarak kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu emeklisi olmasını sağlanmaktadır. Erken emeklilik durumlarında kişilerin durumlarının doktor raporu ile kanıtlanması gerekmektedir. Böylece erken emeklilik mümkün olacak ve kişi artık çalışmadan devlet tarafından emekli maaşı bağlandığı için emekli maaşını alarak geçimini sürdürebilecektir.

Haberin Devamı

Belirtilen haller dışında erken emeklilik mümkün değildir. Vatandaşların ne zaman emekli olabilirim hesaplama ya da emekliliğine dair sorgulamalar yapabilmesi için SGK tarafından sunulan hizmetlerden yararlanması ve sorgulamalar yapması yeterli olacaktır. Yapacağınız sorgulamalar sonucunda ne zaman emekli olacağınızdan emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağınıza kadar tüm detaylara ulaşmanız mümkündür.

Ne zaman emekli olabilirim sorusunun cevabını öğrenmek isteyen çalışanlar SGK tarafından oluşturulan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilir. Emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağını öğrenmek isteyenler ise yine SGK tarafından sunulan aylık hesap uygulamasını kullanabilir. İki sorgulama için de sizden istenen bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekir. Yapacağınız bilgi girişinin ardından hesap durumunuz sistem tarafından yayınlanacaktır. Böylece hesaplama sonucunda yayınlanan bilgiler üzerinden yapacağınız incelemeler ile birlikte emeklilik durumunuz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gerek emeklilik gerekse de erken emeklilik gibi tüm işlemlerinizi belirtilen adımları takip ederek online olarak yapmanız yeterli olacaktır. Hizmetlerden tüm vatandaşlar yararlanabilir.