Gazete Vatan Logo

Nazmi Arıkan kimdir, kaç yaşındaydı? Nazmi Arıkan neden öldürüldü? İşte Nazmi Arıkan’ın biyografisi!

Fen Bilimleri Dershaneleri kurucusu Nazmi Arıkan öldürüldü. Arıkan ile şoförü Şerif Eker, Gelibolu'daki çiftlikte bıçaklı saldırıya uğradı. Peki, Nazmi Arıkan kimdir, kaç yaşındaydı? Nazmi Arıkan neden öldürüldü? İşte Nazmi Arıkan’ın biyografisi!

Nazmi Arıkan kimdir, kaç yaşındaydı? Nazmi Arıkan neden öldürüldü? İşte Nazmi Arıkan’ın biyografisi!

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker öldürüldü. Nazmi Arıkan ile şoförü, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Peki, Nazmi Arıkan kimdir, kaç yaşındaydı? Nazmi Arıkan neden öldürüldü? İşte Nazmi Arıkan’ın biyografisi!

 NAZMİ ARIKAN KİMDİR?

Nazmi Arıkan, 16 Mart 1953 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesi Salur köyünde doğdu. Sırasıyla Salur Köyü İlkokulu, Sorgun Ortaokulu, Tokat Öğretmen Okulu'nu okudu ve sınıf öğretmeni oldu. Ardından Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirerek "fizik öğretmenliği" diplomasını aldı.

Bolu Erkek Öğretmen Okulunda bir yıl öğretmenlik yaptı. Bir dönem öğretmenlikten uzaklaştırıldı. Zorunlu olarak dershaneciliğe başladı.

"En başarısız olduğum alan İngilizceyi öğrenmemek. Eğitimimi kişisel gelişim için yapıyorum" diyen Arıkan, MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Daha sonra 5 yıl bir fabrikanın genel müdürlüğünü yaptı. MEF dershanelerindeki 23 yıl öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra 1997 yılında, 1965 yılında kurulan Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Tek şube olarak aldığı dershane 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açtı. Ülke genelinde eğitime ilişkin 1500 den fazla konferans verdi.

Haberin Devamı

1973’ten bu yana eğitimin içinde olan ve 48 yılı dershanecilikle geçen Arıkan'ın Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nda görev yapan Kurtuluş ve Kazım adlarında iki çocuğu var.