Gazete Vatan Logo

Mustafa Sarıgül Meclis’e girdi mi? Erzincan’da CHP yüzde kaç oranında oy aldı, Erzincan'da oy oranları nasıl?

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet ittifakını destekleyeceğini açıklamış, ardında da CHP Erzincan milletvekilleri aday listesine 1. sıradan katılmıştı. Peki, Mustafa Sarıgül Meclis’e girdi mi? Erzincan’da CHP yüzde kaç oranında oy aldı, Erzincan'da oy oranları nasıl?

Mustafa Sarıgül Meclis’e girdi mi? Erzincan’da CHP yüzde kaç oranında oy aldı, Erzincan'da oy oranları nasıl?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yasağını kaldırmasıyla birlikte Erzincan’da da seçim sonuçları sorgulanmaya başlandı. Peki, CHP'nin Mustafa Sarıgül'ü aday gösterdiği Erzincan'da oy oranları nasıl? Mustafa Sarıgül Meclis’e girdi mi?

MUSTAFA SARIGÜL MECLİS’E GİRDİ Mİ?

CHP Erzincan milletvekili adayı Mustafa Sarıgül, resmi olmayan sonuçlara göre vekil oldu. Sandıkların neredeyse tamamı açılan Erzincan'da CHP'nin oy oranı yüzde 36, AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 38 görünüyor. Mustafa Sarıgül, CHP Erzincan milletvekili oldu.

MUSTAFA SARIGÜL KİMDİR?

15 Kasım 1956 yılında Erzincan'da doğan Mustafa Sarıgül, 1962 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. Liseyi Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

Çalışma yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğünde devam etti. Daha sonra Kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya başladı.

Sarıgül,1980 yılında öldürülen milletvekili Abdurrahman Köksaloğlu'nun tek kızı olan Gülsüm Hülya Köksaloğlu'yla evlendi; bu evlilikten Abdurrahman Emir adında bir oğlu oldu. Eşi 1985'te yaşamını yitirdikten yaklaşık 8 yıl sonra 1993 yılında Aylin Kotil ile evlendi. Evlendiklerinde Sarıgül 36, Kotil ise 22 yaşındaydı. İki çocukları olan çift, Haziran 2008'de boşandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ MİLLETVEKİLİ

Siyasi yaşamına CHP Şişli İlçesi Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı. Sarıgül, daha sonra 1987 Genel Seçimlerinden önce yapılan ön seçimde en yüksek oyla liste başı olarak Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Türkiye’nin en genç milletvekili olarak SHP Genel Başkanı Erdal İnönü ile birlikte parlamentoda görev yaptı.

Mustafa Sarıgül, ilk kez 27 Mart seçimerinde aday olduğu; ancak kazanamadığı Şişli Belediye Başkanlığı'nı yine DSP adayı olarak katıldığı 1999 yerel seçimlerinde kazanarak görevi üstlendi. 2014'e kadar bu görevini sürdürdü.

Bu seçimlerde aldığı yüzde 67'nin üzerindeki oy oranından cesaret alan Sarıgül, CHP liderliğine aday oldu. 29 Ocak 2005'te, Ankara'da yapılan 13. Olağanüstü CHP Kurultayı'nda Deniz Baykal'a karşı yenildi. 24 Mart 2005'te, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından “Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği” gerekçesiyle CHP'den ihraç edildi. Bu kararın iptali için verdiği uzun hukuk mücadelesini 2005'de kaybeden Sarıgül, Kasım 2005'te DSP'ye katıldı. 

Haberin Devamı

31 Ekim 2013 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte yaptığı basın toplantısında yeniden CHP'ye katıldığını açıkladı. Partiden ihracı kararının kaldırılması için verdiği dilekçe 3 Kasım 2013 tarihinde Parti Meclisi'nde onaylandı ve Sarıgül resmen CHP'ye dönmüş oldu. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Sarıgül, başkanlığı AK Parti adayı Kadir Topbaş'a 7 puan farkla kaybetmiştir. 

PARTİLERDEN İSTİFA EDİP, YENİ PARTİ KURDU

23 Ocak 2019 tarihinde CHP'nden istifa etti ve DSP'ye katıldı. 23 Ocak 2019 tarihinde CHP'nden istifa etti ve DSP'ye katıldı. 27 Ekim 2020 tarihinde DSP'den ayrıldığını ve yeni siyasi parti kuracağını açıkladı. 17 Aralık'ta ise Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin devamı niteliğinde olan Türkiye Değişim Partisi'ni kurdu.

Haberin Devamı