Gazete Vatan Logo

Müslüme neden öldü, otopsisi sonucu çıktı mı? Müslüme’nin dedesi babası çıktı, yörük bebeği kim öldürdü?

MERSİN'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunan 2.5 yaşındaki yörük kızı Müslüme Yağal cinayetinde ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Peki, Yörük kızı Müslüme nasıl öldü, otopsi sonucu çıktı mı? Müslüme’yi kim öldürdü? Müslüme’nin dedesi babası mı?

Müslüme neden öldü, otopsisi sonucu çıktı mı? Müslüme’nin dedesi babası çıktı, yörük bebeği kim öldürdü?

10 Kasım’da Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolan Müslüme'nin cansız bedeni 10 gün sonra bir dağ başında bulundu. 2.5 yaşındaki Yörük Kızı Müslüme Yağal'ın ölümü tüm Türkiye’yi yasa boğarken Müslüme’nin ölüm sebebi sorgulanmaya başlandı. Müslüme bebeğin cansız bulunması sonrası yürütülen soruşturma kapsamında dedesi Hasan Yağal tutuklanarak cezaevine konuldu. Müslüme olayında bir son dakika gelişmesi yaşandı ve minin kızın cansız bedeni üzerinde yapılan DNA analizinden şokey etkisi yaratacak bir ayrıntı ortaya çıktı. Peki, Müslüme’nin dedesi babası mı? Yörük kızı Müslüme neden ve nasıl öldü, otopsisi sonucu çıktı mı?

MÜSLÜME’NİN DEDESİ BABASI MI, DNA SONUCU ÇIKTI?

Yörük Kızı Müslüme'nin ölüm sebebi merakla beklenirken kan donduran DNA sonucuna ortaya çıktı. Sabah’tan  Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre üç yaşındaki Müslüme'nin cesedi, kaybolduktan 10 gün sonra bulunmuş, 70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal tutuklanmıştı. DNA analizinde, dede Yağal'ın küçük kızın babası olduğu ortaya çıktı.

Müslüme'nin cesedinden Adli Tıp görevlilerince alınan DNA örneği annesi ile uyumlu çıkarken babası ile uyumsuz çıktı. Küçük kızın DNA örneği ise dede Hasan Yağal ile uyumlu çıktı. Bu durum Müslüme'nin gerçek babasının Hasan Yağal olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

MÜSLÜME BEBEK NEDEN ÖLDÜ, OTOPSİ SONUCU ÇIKTI MI?

Adlı Tıp raporu çıktıktan sonra Müslüme bebeğin neden öldüğü ortaya çıkacak.

MÜSLÜME OLAYINDA SON DURUM, NE OLMUŞTU? 

3 yaşındaki Müslüme, Gülnar ilçesinde 10 Kasım'da ailesi kırsal alanda çadır kurduğu sırada kaybolmuştu. Arama çalışmalarının 10'uncu gününde olay yerinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta, bir komşusu tarafından küçük kızın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Ailenin arama kurtarma ekiplerini ters yöne yönlendirdiği iddia edilirken, anne Selvi Yağal'ın duyarsız açıklamaları dikkat çekmişti. Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 8 aile üyesi gözaltına alınırken 7'si serbest bırakıldı.

Küçük kızın babasının babası olan 70 yaşındaki dede Hasan Yağal ise çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

Yörük kızı Müslüme'nin kaybolduğu yerin 7 kilometre uzağında ve 500 metre yükseklikte bir dağın tepesinde bulunması akıllarda soru işareti bırakırken, küçük Müslüme'nin cinayete kurban gitmiş olabileceği düşünülüyordu.

Ekipler, ifadeler arasında çelişki olup olmadığını da inceledi. Baba Mehmet Yağal'ın "Husumetlilerimiz var" açıklaması da değerlendirildi, bölgeye gelen şüpheli araçlar da incelendi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Müslüme Yağal'ın cansız bedeni, Gülnar Devlet Hastanesi'nde yapılan işlemlerin ardından otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birime götürüldü.

Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren jandarma ekipleri de aynı sırada baba Mehmet, anne Selvi, ağabeyleri, anneanne Müslüme Yağal, 2 halası ile bazı yakınları jandarma tarafından ifadelerinin alınması için Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Anneanne Müslüme Yağal ise gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Aile bireylerinin gece boyunca olayla ilgili bilgi ve görgülerine yönelik ifadeleri alındı.

Haberin Devamı

Cinayet ihtimali düşünülürken, çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Müslüme'nin ailesinin, küçük kızın kaybolduğu bölgenin doğusunu arattığı, Müslüme'nin cesedinin ise güney batıda bulunduğu iddia edildi.