Gazete Vatan Logo

Evimin altından fay hattı geçiyor mu nasıl öğrenebilirim? Adresten MTA fay hattı sorgulama ve AFAD MTA deprem fay hattı haritası!

Fay hattı sorgulama Düzce'de yaşanan 5,9 şiddetindeki depremden sonra vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konu oldu. Vatandaşlar 'Evimin altından fay hattı geçiyor mu, fay hattı sorgulama nasıl yapılır?' sorularına yanıt aramaya başladı. Maden Tetkik Arama (MTA) fay hattı haritası üzerinden evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulayabiliyorsunuz.

Evimin altından fay hattı geçiyor mu nasıl öğrenebilirim? Adresten MTA fay hattı sorgulama ve AFAD MTA deprem fay hattı haritası!

Fay hattı sorgulama nasıl yapılır, evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorularına yanıt aranıyor. Düzce depreminin ardından en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Deprem sonrası Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) resmi internet adresinde fay hattı sorgulama ekranını erişime açtı. İşte MTA fay hattı sorgulama

Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

Fay haritası ile hangi şehir ya da ilçeden fay hatları geçtiği listeleniyor. En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete' de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve "deprem bölgesi" kavramı ortadan kaldırılmıştır.

Haberin Devamı

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite iş birliği kapsamında hazırlanmıştır.

AFAD'IN E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜLENEBİLEN HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

MTA'NIN FAY HARİTASINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ