Gazete Vatan Logo

Miralem Pjanić kimdir? İşte Miralem Pjanić’in futbol kariyeri!

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Miralem Pjanic, futbolseverlerin merak ettiği isimlerin başında geliyor. Bosna Milli Takım tarihinin en iyi futbolcularından biri olarak adlandırılan Miralem Pjanić, topla muazzam işler yaptığı için The Pjanist lababıyla biliniyor. Peki, Miralem Pjanić kimdir? Miralem Pjanić kaç yaşında ve nereli? Miralem Pjanić’in futbol kariyeri ve hayatı!

Miralem Pjanić kimdir? İşte Miralem Pjanić’in futbol kariyeri!

Juventus'tan Barcelona'ya rekor bedelle gittikten 1 yıl sonra Beşiktaş forması giyen Miralem Pjanic, 60 milyon Euro'luk piyasa değeriyle Türk futbol tarihinin en flaş transferi olarak adlandırılmıştı. Futbolseverler, Miralem Pjanić’in futbol kariyerini merak ediyor. Peki, Miralem Pjanić kimdir? Miralem Pjanić kaç yaşında ve nereli? Miralem Pjanić’in futbol kariyeri ve hayatı!

MİRALEM PJANİĆ KİMDİR?

2 Nisan 1990'da, o dönem Yugoslavya'ya bağlı olan Bosna'nın Tuzla şehrinde doğdu. Pjanic'in babası Fahrudin de futbolcuydu. Yugoslav 3. Ligi'nde FK Drina Zvornik forması giyiyordu.

Bosna Savaşı'nın patlak vermesinin eşiğindeyken babası Lüksemburg'da yarı profesyonel bir ekiple sözleşme imzaladı. Bu da bebek olan Miralem'in ve annesinin güvenli bir şekilde yaşamasını sağladı.

Orta saha mevkisinde oynayan "The Pjanist" lakaplı Boşnak futbolcu Miralem Pjanić Barcelona'dan kiralık olarak Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta forma giyiyor.

BOSNA MİLLİ TAKIM TARİHİNİN EN İYİ FUTBOLCUSU

Bir müslüman olan Miralem Pjanic, Lüksemburg milli takımının alt yaş gruplarında oynadı. Daha sonra Bosna Milli Takımı'nı seçti. Bosna Milli Takım tarihinin en iyi futbolcularından biridir.

Haberin Devamı

Pjanić, profesyonel kariyerine bir sezon oynadığı Metz'te başladı. 2008 yılında Lyon'a transfer oldu ve üç sezon bu takımın formasını giydi. 2011 yılında Roma ile sözleşme imzaladı. Roma'da, Serie A'nın en iyi orta saha oyuncusu seçildi. 2016'da Juventus FC'a imza attı. Pjanić, Juventus FC ile Serie A ve Coppa Italia'yı kazanırken, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında Serie A Yılın Takımı'na seçildi.

Ayrıca, 2016-17 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda Juventus FC'un final oynamasındaki katkıları nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi Sezonun Takımı'na seçildi.

Lüksemburg genç millî takımında da forma giyen Pjanić, 2008 yılında Bosna-Hersek formasıyla ilk millî maçına çıktı. Bu takımla 80'den fazla maçta forma giydi 13 gol attı. İlk büyük turnuvada; 2014 FIFA Dünya Kupası'nda takımıyla mücadele etti.

2015 yılında The Guardian'ın "Dünyanın en iyi 100 futbolcusu" listesinde 55. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek olan Miralem Pjanic, Devler Ligi'ndeki ilk maçına 2009 yılında Barcelona'ya karşı Son 16 Turu ilk maçında çıktı. Fransa'daki o maç 1-1 sona ermişti.

Miralem Pjanic'in lakabı 'ressam'. Roma'daki takım arkadaşları bu lakabı, topla muazzam işler yapabildiği için taktı.

Frikikleriyle efsane olan Lyonlu Juninho Pernambucano, kendisinden sonra gördüğü en iyi frikikçinin Pjanic olduğunu söylemişti.

Miralem Pjanic, 5 dili akıcı şekilde konuşmaktadır. Boşnakça, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Lüksemburgca.

BEŞİKTAŞ’A KİRALANDI

3 Eylül tarihinde Türkiye Süper Lig ekiplerinde Beşiktaş‘a kiralandı. Beşiktaş'ın Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada;

“Profesyonel futbolcu Miralem Pjanic'in geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Oyuncuya 2021-2022 sezonu için net 2.750.000 Avro garanti ücret Şirketimiz tarafından ödenecektir. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Miralem Pjanic’e Beşiktaş Ailesi’ne hoş geldin der, başarılar dileriz.” denildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş kariyerinde ilk maçını Yeni Malatyaspor'a karşı oynayan Pjanić, ilk maçında Michy Batshuayi'nin golünde asisti yapan oyuncu oldu. Beşiktaş bu maçı 3-0 kazandı. Pjanić'in ikinci maçında Beşiktaş'ın rakibi Borussia Dortmund oldu. Bu maçta Pjanić kullandığı frikik ile Francisco Montero'nun atmış olduğu golün asistini yaptı.