Gazete Vatan Logo

Minikler korkunç gecenin hatırasını incelediler...

15 Temmuz günü 38 özel harekat polisi olmak üzere 51 şehit verilen Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın dün minik ziyaretçileri vardı.

Minikler korkunç gecenin hatırasını incelediler...

Türkiye’nin dört bir yanındaki 53 Türk Telekom Okulu arasında düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim’ temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasına katılan öğrenciler Ankara’da bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın kabul ettiği çocuklar, öncesinde Türk Telekom Müzesi’ni ve Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. O gün görev başında olan kahraman polislerden kanlı saldırıyla bilgi alan çocuklar, daha sonra da Özel Harekat Müzesi’ni gezdi. Hain darbe girişimi sırasında şehit olan kahramanlardan geriye kalanlara baktılar uzun uzun. Atılan bombaların etkisiyle kimi erimiş, kimi delik deşik olmuş silahları incelediler. Önce olanları anlamaya, sonra da anlatmaya çalıştılar dillerinin döndüğünce... Ziyaret sonunda çocuklar Özel Harekat Anıtı önünde demokrasi zinciri oluşturdular. Vatanın bir daha böylesi bir saldırıyla karşı karşıya kalmamaları için ellerinden geleni yapacaklarına and içtiler.