Gazete Vatan Logo

Milimetrik de olsa iyileşiyor

Hastane yetkilileri, ünlü türkücünün uyandırılması için narkoz dozunu azalttılar

Tatlıses’in sağlık durumunda dün çok küçük de olsa bir iyileşme olduğunu belirten hastane yetkilileri, ünlü türkücünün uyandırılması için narkoz dozunu azalttılar

Saldırının ardından geçirdiği 4,5 saatlik ameliyatın ardından 24 saat boyunca uyutulan Tatlıses’in hayati tehlikesi devam ediyor. Tatlıses’in sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı düzenleyen Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu ve Beyin Cerrahı Prof. Dr. İlhan Elmacı, Tatlıses’in hayati tehlikesinin azalarak devam ettiğini bildirdi. Prof. Dr. Elmacı, “Kötüye giden bir şey yok fakat yoğun bakımdan çıkmadığı sürece hayatı risk devam ediyordur. Yoğun bakımda kafa içi basıncı düşürmeye dönük olan yoğunlaştırılmış tedavisi devam edecek. Hastayı uyutmaya dönük tedaviyi azaltarak devam ettirme kararı verdik. Derin uyutmadan, giderek ilaçları azaltıp sistemik tabloyu görmeye dönük bir aşamaya geçmiş oluyoruz. Düne göre daha pozitif durumu ifade ediyor. Milimetrik de olsa bunu söyleyebiliriz. Ağır bir tablo sözkonusu. Bu tablo içerisinde bizim temel bir prensibimiz var. Yoğun bakımdan çıkmadığı sürece hayati risk devam ediyordur. Hayati risk, azalarak devam ediyor. Aniden bir uyandırma söz konusu olamaz. Burada bir zaman vermek de doğru olmaz” şeklinde konuştu.

Gül ve Erdoğan da bilgi alıyor

Başhekim Prof. Dr. Çuhadaroğlu da, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bizzat sağlık ekibimizle bağlantı kurarak bilgi aldılar. Sağlık Bakanı da arayıp bilgi aldı. Biz de zaman zaman Sağlık Bakanlığı’na bilgi veriyoruz” dedi. Prof. Dr. Çuhadaroğlu, “Ziyarete gelen insanlar, bizden doğrudan bilgi almış gibi demeçler veriyorlar. Bunlara itibar etmeyin. Hastane yönetimimiz, bilgiyi önce aileye vermektedir. Aileye verdikten sonra basınımızla paylaşıyoruz. Net bilgi aile ve basın mensuplarında var. Bunun dışında bir bilgi kaynağı asla yok” diye konuştu.

‘İyileştiğinde en iyi açıklamayı babam yapacak’

İbrahim Tatlıses’in oğlu Ahmet Tatlı da doktorların devamlı gazetecilere açıklama yaptığını ifade ederek, itibar edilmesi gerekenin onların sözleri olduğunu belirterek “Ziyarete gelenler, çeşitli açıklamalar yapıyorlar. İyileştiğinde en iyi açıklamayı İbrahim Tatlıses yapacak. Herkesten dua etmelerini istiyorum. Özellikle Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Emniyet Müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Bir gazetecinin “Mobese görüntülerini izlediniz mi?” sorusu üzerine Tatlı, “Bu konuyu emniyet takip ediyor. Biz sadece babamın hayatta olmasını düşünüyoruz. Çocukları, torunları var. 4-5 saatte bir gazetecilere açıklama yapılıyor. Siz sadece bunlara itibar edin. İbrahim Tatlıses’in durumu iyiye gidiyor. Bu bir süreç” diye konuştu. Diğer bir gazetecinin “Siz babanızı gördünüz mü?” sorusu üzerine Tatlı, “Ben de herkes gibi programı seyretmiştim. Olay birkaç dakika sonra oldu. Hastaneye ilk gelenlerden biri benim. Her şeyin başından beri varım. Şu anda bir süreç içindeyiz. Onun iyi olmasını istiyoruz” dedi.

Hastane bahçesine çadır

Tatlıses’in sağlık durumunu merak ederek hastaneye gelenlerin dinlenmesi için hastane bahçesine küçük bir çadır da kuruldu. Ziyaretçilere lahmacun ve ayran dağıtıldı. Hastaneye Adnan Şenses, “Drej Ali “ lakaplı Ali Yasak, Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, Nuri Sesigüzel, Mahsun Kırmızıgül, Necla Nazır, Perihan Savaş, Oya Aydoğan, Mustafa Sandal, Kenan Doğulu da geldi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da hastaneye gelenler arasındaydı. Sanatçı Adnan Şenses de İbrahim Tatlıses ile bir ay önce görüştüğünü kaydederek Tatlıses’in rahatsızlığından dolayı ziyaretine geldiğini ve iş hakkında görüştüklerini ifade etti. Hastaneye oyuncu Oya Aydoğan ve sanatçı Mustafa Sandal da ziyarette bulundu. Bu arada, Şanlıurfa’dan sevenlerinin bulunduğu 10 otobüsün Tatlıses’i ziyaret etmek üzere İstanbul’a yola çıktıkları öğrenildi.

Haberin Devamı