Gazete Vatan Logo

MHRS Hastane Randevu Alma Ve SSK Randevu Ekranı

MHRS hastane randevu alma işlemleri Sağlık Bakanlığı tarafından tek merkezde toplanmıştır. SSK randevu alma yada MHRS hastane randevu hizmetini internetten ve alo 182 üzerinden nasıl alacağınızı haberimizde açıklıyoruz.

Sağlık Bakanlığı muayene randevu işlemleri için hastanelerin ayrı ayrı randevu verme durumunu değiştirerek Türkiye'nin her yerinden tek noktadan randevu hizmeti vermektedir. İnternet üzerinden yapılacak hastane randevu işlemleri için hastanerandevu.gov.tr veya mhrs.gov.tr adresleri kullanılmaktadır. Sistem çok kolay bir şekilde işlemektedir. SSK randevu almak için kimlik bilgileri dışında başka hiç birşeye ihtiyacınız yoktur.

SSK RANDEVU

HASTANE RANDEVU ALMA

Hastane Randevu Nasıl Alınır?

MHRS randevu almak için 2 yol bulunmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi öncelikle internet üzerinden giriş yapılarak randevu alınabilmektedir. Ayrıca Alo 182 nolu telefondan da hastane randevu hizmeti verilmektedir.

İnternetten Yolu İle SSK Randevu Alma

İnternet adresleri kullanılarak alınacak muayene randevularında sigortalının ilk defa giriş yapması halinde sisteme üye olması gerekmektedir. Sisteme üye olunduktan sonra muayene randevu adımları şu şekilde ilerlemektedir.

1-İl seçimi yapılır.

2-Hastane seçimi yapılır.

Haberin Devamı

3-Randevu al butonuna basılır.

4-Poliklinik seçimi yapılır.

5-Hekim seçimi yapılır ve randevu alınır.

İstenilen tarihte hekim randevuları doluysa sistem uyarı verecektir. Uygun gün ve saat tercihi yapıldıktan sonra rande alma işlemi sona ermektedir. Ayrıca aile hekiminden alınacak randevular için de bu sistem kullanılabilmektedir.

Alo 182 Üzerinden Hastane Randevu Alma

Telefon hattı kullanılarak alınacak hastane randevu işlemlerinde 182 nolu telefon hattı aranır. Sağlık Bakanlığı çalışanı sizin yerinize sistem üzerinden sizin adınıza istediğiniz hastaneden ve hekimden istediğiniz güne randevu alır.

MHRS randevu alma işlemlerini bu 2 yöntemden birini kullanarak yapabilirsiniz. Randevu işlemlerinizi hastaneleri aramadan tek nokta üzerinden almak için gerekli olan tek şey kimlik bilgileriniz. TC kimlik numaranızı kullanarak randevu işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bu hizmetten yararlanabilmektedir.