Gazete Vatan Logo

MHP'yi sarsan ölüm!

İZMİR’in Güzelbahçe İlçesi’nde deniz kıyısında, MHP İl Başkan Yardımcısı Nurettin Tanrıverdi’nin cesedi bulundu.

Son zamanlarda maddi sıkıntı yaşadığı ve son olarak şantiyede toplantı yapıp çalışanlarına "İçimde sıkıntı var, hava alayım" diyerek ayrıldığı belirtilen Tanrıverdi’nin intihare ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.
Bugün saat 07.00 sıralarında, Güzelbahçe Limanı’ndaki balıkçıların kıyıda ceset gördüğü ihbarı üzerine polis bölgeye gitti. Olay yerini güvenlik şeridine alan polisin incelemesinde, cesedin 56 yaşındaki Nurettin Tanrıverdi’ye ait olduğu belirlerdi. MHP İl Başkan Yardımcısı olan, 2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı da olan Tanrıverdi’nin, İzmir’in Menderes İlçesi’nde galvaniz fabrikası bulunduğu ve inşaat işleri de yaptığı öğrenildi.

ÇALIŞANLARIYLA TOPLANTI YAPMIŞ

Nurettin Tanrıverdi’nin cesedi, nöbetci savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Tanrıverdi’nin oğulları Sertunç Tanrıverdi ile Göktuğ Tanrıverdi, olayı haber aldıktan sonra gittikleri Adli Tıp Kurumu’nda babalarının cesedini teşhis etti. Polisin yaptığı araştırmada, son olarak dün akşam saatlerinde Seferihisar ilçesindeki şantiyede çalışanlarıyla toplantı yapan Nurettin Tanrıverdi’nin, "İçimde sıkıntı var, hava alayım" diyerek ayrıldığı ve bir daha da kendisinden haber alınamadığı tespit edildi. Eve gelmemesi üzerine yakınlarının polise başvurduğu, trafik kazasına karışıp karışmadığını öğrenmeye çalıştığı anlaşıldı.
Son zamanlarda maddi sıkıntı yaşadığı ileri sürülen Tanrıverdi’nin intihar ettiği ihtimali üzerinde duran polisin, kayıp olan otomobil ve cep telefonunu bulmak, olayı aydınlatmak için soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

PARTİLİLER ÜZÜNTÜ YAŞADI

Nurettin Tanrıverdi’nin cesedinin bulunduğu haberini alan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yöneticilerle İzmir Adli Tıp Kurumu’na geldi. Burada Tanrıverdi’nin oğluyla görüşen ve gözyaşlarına hakim olamayan Karataş, arkadaşlarının ölümüyle büyük şok yaşadıklarını dile getirdi.

OTOPSİ YAPILDI

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’nde denizde cesedi bulunan MHP İl Başkan Yardımcısı Nurettin Tanrıverdi’ye İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Vücudunda herhangi bir kesici veya delici alet yarası ile çürük izine rastlanmazken, ileri tetkik için parça alındığı belirtildi. Tanrıverdi’nin kesin ölüm nedeninin ancak bu tetkiklerin tamamlanmasından sonra kesinlik kazanacağı kaydedildi. Tanrıverdi’nin cesedi denizden çıkartıldığında vücudun üst bölümünde giysilerinin bulunmadığı, ancak bunların dalganın etkisiyle çıktığının değerlendirildiği belirtildi.

Galvaniz işinde İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu ile ortak oldukları öğrenilen Tanrıverdi’nin, yarın ikindi namazından sonra Balçova Uğur Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği kaydedildi.

Haberin Devamı