Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı: İstanbul, Ankara ve Bursa'da havalar...

Meteoroloji'den yapılan son uyarılara göre; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu kıyılarında yağmur ve sağanak bekleniyor. Meteoroloji, İstanbul için akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağış uyarısında bulundu. İşte il il 15 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı: İstanbul, Ankara ve Bursa'da havalar...

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu kıyılarının yağmur ve sağanak, gece Bilecik ve Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 1 ila 4 derece artacağı, güney bölgelerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

DOĞUDA EN DÜŞÜK SICAKLIK: AĞRI -26'YI GÖRDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 26 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli ve puslu olacağı öngörülüyor.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgarın değişik yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Kars'ta 25, Ardahan'da 24, Erzurum'da 20, Iğdır'da 13, Erzincan'da 11 derece olarak ölçüldü.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklığı ise Erzincan'da 1, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Iğdır'da 2, Ağrı'da 4, Kars'ta 7 ve Ardahan'da 8 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 49, Erzurum'da 28, Kars'ta 17, Ardahan'da 15, Iğdır'da 9 ve Erzincan'da 1 santimetre oldu.

Yetkililer, sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı ile beraber yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğini belirterek, bu konularda dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Önümüzdeki 5 gün boyunca beklenen en yüksek sıcaklıklar:

Haberin Devamı


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (3)

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 6

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

Bursa: Çok bulutlu, aralıklı sağanak, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

Adana: Parçalı bulutlu 15

Antalya: Çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde doğu kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı (15)

Samsun: Parçalı, zamanla çok bulutlu 16

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 15

Erzurum: Parçalı az bulutlu ve sisli -7

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 8

VAN'I KAR KAPLADI

Van'da dün gece yoğun kar yağışı etkili oldu. Bazı vatandaşlar da evlerinin önünde karların sabaha birikmemesi için gece temizleme çalışması yaptı.