Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyardı: Yağmur geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? Meteoroji verilerine bazı ilerimizde yağış bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere diğer illerimizde sıcaklık değerleri son dakika uyarıları haberimizde.

Meteoroloji uyardı: Yağmur geliyor!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Ordu, Çorum, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Samsun'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde azalacağı, güney, iç ve doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Samsun'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından belirlendi. Meteoroloji'nin İstanbul hava durumu tahminlerine göre bugünün sıcaklıkları belli oldu. Yapılan tahminlere göre İstanbul'da hava durumunun gökgürültülü ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının yağmurlu hava ile birlikte mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönünden yer yer hafif ve orta kuvvette esmesi bekleniyor. Sonbahar'a girdiğimiz bu dönemde artık yazdan kalma havaların son bulması bekleniyor. İstanbul hava durumu tahminlerine göre hafta genelinde ise en düşük hava sıcaklıkları 21, en yüksek hava sıcaklıkları ise 30 derece olacak.

Haberin Devamı

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Ordu, Çorum, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Samsun'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde azalacağı, güney, iç ve doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları kuvvetli yağış ve toz taşınımı konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, "Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Samsun'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." dendi.

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinin, öğleden sonra bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Doğu Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimlerinin, öğleden sonra bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Adana: Az bulutlu ve açık 40

Antalya: Az bulutlu ve açık 36

Konya: Parçalı ve az bulutlu 34

Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26

Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 27

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

Van: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28