Gazete Vatan Logo

Meltem Cumbul kimdir? (İşte Twitter mesajı)

Güzel ve başarılı oyuncu Meltem Cumbul'un hayatı ve kariyer aşamaları merak ediliyor. Meltem Cumbul hakkındaki tüm ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Meltem Cumbul bilinmeyen hayatı...

Meltem Cumbul kimdir? (İşte Twitter mesajı)

Türk sinema ve dizi oyuncusu olan Meltem Cumbul başarılı rolleriyle oldukça ilgi görüyor. Meltem Cumbul'un yaşı, eğitimi, kazandığı ödüller gibi pek çok ayrıntı merak ediliyor. Meltem Cumbul ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

MELTEM CUMBUL KİMDİR?

1969 yılı İzmir doğumlu olan Meltem Cumbul, Türk sinema ve dizi oyuncusudur. 1983 yılında İzmir Türk Koleji'nde lise eğitimine başlayan Cumbul, 1987 yılında Ata Koleji'nden mezun oldu. 1991'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Drama Ana Sanat Dalı eğitimini tamamladı.

Meltem Cumbul şimdiye kadar pek çok yapımda yer aldı. Berlin Altın Ayı ödülü alan oyuncu, Duvara Karşı'nın (Head On) da aralarında olduğu 16 sinema filmi, Türkiye televizyon tarihinin en çok izlenen dizi başarısını kazandı. Cumbul, Yılan Hikayesi'nin de aralarında olduğu 6 dizi, Smokey Joe's Cafe, Taming of the Shrew gibi müzikal ve tiyatro oyunları ile Palm Springs, Queens, Ankara ve Antalya Altın Portakal Film festivalleri dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahip oldu.

Haberin Devamı

2005 senesinden sonra ise 3 yıl boyunca Los Angeles'ta Eric Morris'in kendisiyle yaptığı çalışmalar sonucunda öğrendiği metodu, halen mezun olduğu okul Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde de öğretiyor.

Meltem Cumbul Twiter
Meltem Cumbul kişisel twitter hesabından “Aydınlık bir Türkiye için #HAYIR” yazısını paylaştı.