Gazete Vatan Logo

Mehmetçiğe ‘yol kesme’ pususu!

Diyarbakır Lice’de, yol kesme ihbarı üzerine olay yerine hareket eden askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araç patlatıldı ve ardından ateş açıldı. Hain saldırıda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı

Mehmetçiğe ‘yol kesme’ pususu!

Lice’de teröristlerin yol kestiği ihbarı üzerine olay yerine giden askeri aracın geçişi sırasında yol kenarındaki patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi. Jandarma Astsubay İsmail Yavuz ile Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu. Genelkurmay’dan yapılan açıklamaya göre saldırı şöyle gelişti: “Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 25 Temmuz 2015 günü saat 22.30 sıralarında, Diyarbakır Lice İlçesi Kayacık Köyü yol ayrımında, Diyarbakır-Bingöl yolunun kesildiği ve üç aracın yakıldığı ihbarı üzerine, olay yerine önce iki Jandarma Özel Harekât Timi, bilahare takviye kuvveti olarak dört Jandarma Komando Timi altı zırhlı kobra aracı ile birlikte sevk edilmiştir.

Zırhlı kobra devrildi

Unsurlarımızın olay yerine geldiği esnada, bölücü terör örgütünce önceden haince bir şekilde planlanmış bomba yüklü bir araç ile aynı noktada yere döşenmiş el yapımı patlayıcının (EYP), bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlatılması sonucu, bir zırhlı kobra aracı devrilmiş, müteakiben unsurlarımız teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına alınmıştır. Kobra aracının içerisinde bulunan kahraman bir astsubayımız ve bir uzman jandarma çavuşumuz şehit olmuş, bir jandarma astsubay ile iki uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşı yaralanmıştır.”

Haberin Devamı

TSK’DA BÜTÜN İZİNLER KALKTI

Suriye sınırındaki gelişmeler ile özellikle Doğu ve Güneydoğu İllerinde artan terör olayları sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’ndan kritik bir talimat geldi. 2. Ordu ve 3. Ordu Komutanlığı’nda tüm personelin izinleri kaldırıldı. İzinde olan personelin de en kısa zamanda birliğine dönmeleri talimatı verildi. Ayrıca batı illerinde terörle mücadele eden tüm birliklere de aynı talimatın gönderildiği kaydedildi.

Operasyon başlatıldı

Saldırının ardından Bingöl ve Hani karayolu trafiğe kapatılarak operasyon başlatıldı. İz köpekleri ve detektörlerle arama çalışmalarını yürüten askerlere zırhlı araçlar eşlik etti. Operasyona Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri destek verdi. Yollarda arama yapıldığı sırada askerlerin uzun namlulu silahlarla çevrede geniş önlem aldığı görüldü. Diyarbakır-Bingöl karayolunun Duru Mahallesi ve Kocaköy ilçesi ayrımında güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerince, saldırının olduğu bölgeye geçişlere izin verilmedi. Araçlar, Hani ilçesi üzerinden Bingöl’e yönlendirildi.

Haberin Devamı