Gazete Vatan Logo

Mehmet Bulanık kimdir? Hataylı iş insanı Mehmet Bulanık depremden sonra hikâyesini anlattı!

Deprem İş insanı Mehmet Bulanık’ı da etkiledi. Hatay'ın en büyük zincir marketlerinin sahibiydi. 23 marketinden 20'si ve 8 evi yıkıldı. Şimdiyse çadırda yaşıyor. Bulanık, Hatay'ı ve çalışmayı bırakmayacaklarını söylüyor. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve kameraman Alper Öztürk, Bulanık'a mikrofon uzattı, etkileyici hikayesini kayıt altına aldı. Peki, Mehmet Bulanık kimdir?

Mehmet Bulanık kimdir? Hataylı iş insanı Mehmet Bulanık depremden sonra hikâyesini anlattı!

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde tüm mal varlığını kaybeden iş insanı Mehmet Bulanık, CNN Türk Özel haberler şefi Fulya Öztürk'e konuştu. Bulanık, "Oğlum 20 çeşit kahvaltıyı beğenmemişti, şimdi depoda çaydanlık bulunca hazine bulmuş gibi sevindik" dedi. İş insanı Bulanık "Tabii ki üzülüyorum. Allahtan geldiği için ama inanın hiç umurumda bile değil" diyerek başladığı açıklamasında "Allah kötüyü gösterdi bize, iyi de gösterecektir. Depremden önce eşim kahvaltı hazır diye seslendi. Gittim şöyle baktım masaya inanın çatal koyacak yer yok. Aileme şöyle dedim 'Yemin ederim Allah bize ceza verir. 20 çeşit kahvaltı koymuşsun'. Bir de benim ortanca oğlum masada durmuş yiyecek bir şey bulamıyorum dedi. O zaman ben onlara da ben sizi uyarmıştım dedim. Şimdi bir sandviçle doyuyoruz. İnşallah şu yoksa yemem diyen çocuklarımız bundan ders alır" dedi. Peki, Hatay Mehmet Bulanık kimdir?

MEHMET BULANIK KİMDİR?

Mehmet Bulanık Bulanık Grup Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Hatay'da 23 zincir marketin sahibi olan Mehmet Bulanık'ın 20 marketi ve 8 evi yıkıldı. 

Haberin Devamı

Mehmet Bulanık'ın Hatay'da Merkez Market adında market zincileri vardı.

MEHMET BULANIK: 'DEPODA ÇAYDANLIK BULUNCA HAZİNE BULDUM ZANNETTİM'

Bulanık depremden önce oğluyla arasında geçen bir anıyı anlatarak, "Oğlum 20 çeşit kahvaltının olduğu sofrayı beğenmemişti. Şimdi çay demlemek için ÇAYDANLIK bulmadık. Sağ olsun devletimiz bize çadırı gönderdi. İçini doldurduk. Depoda çaydanlık aradım. Depoda kapağı olmayan çaydanlık bulunca hazine buldum zannettim, o kadar çok sevindim ki. Oğluma dönüp'20 çeşit kahvaltı sofrasından o çaydanlığa seviniyoruz. İnsanoğlu ne oldum demeyecek ne olacağım diyecek. Ama önemli olan bütün bunları anlaması bütün bunlardan ders çıkarması" ifadelerini kullandı. 

Bankaların sürekli arayarak ödenmemiş taksitlerin olduğunu söyleyen Bulanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Hatay'ı terk etmedik. Çalışmaya devam etmek istiyoruz. 400 kadar çalışanımız var. Kimisi vefat etti, kimisi farklı bölgelere gitti. Şimdi sevindiğim şey çalışanlarım beni arıyor, 'Abi tekrar gelelim, yardım edelim, tekrardan ayağa kalaklım' diyor. Bizde tekrardan ayağa kalkalım istiyoruz. Biz iş adamları çalışırsak, vatandaşlarda bizimle beraber çalışır. Ekonomi kalkınınca il de kalkınır. Bizim çalışabilmemiz için devletimizin arkamızda dağ gibi durması lazım, bankaların bizi yalnız bırakmaması lazım. Şunlar oluyor; esnafın benden alacağı var eski borçlarını bana durdur diyor, yeni ne istiyorsan verelim diyorlar. Ama bazı bankalar var, bana bu hengamenin içinde arayıp taksit soruyor. Ben 1200 palet maldan 300 palet sağlam çıkarsam, sevinecek durumdayım."

Haberin Devamı