Gazete Vatan Logo

Mega park için geri sayım...

Kent Parkı için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar çıktı

İstanbul’un Avrupa yakasında yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana yapılacak Kent Parkı için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar çıktı.

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Çırpıcı Deresi’nin olduğu alana yapılması düşünülen 500 bin metrekarelik Kent Parkı, megakent sakinlerinde heyecan yarattı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açıkladığı proje hayata geçirilirse Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerinin kesiştiği Merter E-5’ten Veliefendi Hipodromu’nun ahırlar bölgesine kadar olan alana dev Kent Parkı yapılacak. Veliefendi Hipodrumu’nun da tescil edilmesi durumunda yeşil alan Zeytinburnu sahiline kadar uzanacak ve İstanbul, toplamda 1 milyon metrekarelik bir yeşil alana sahip olacak.

Jokey Kulübü destekliyor

Türkiye Jokey Kulübü’nün de projeye destek verdiği ifade edilirken, E-5 kenarından başlayıp, Çırpıcı Deresi etrafından Veliefendi Hipodromu ahırlar bölgesine uzanan Kent Parkı için çalşmaların bir ay içinde başlaması bekleniyor. New York’taki Central Park’a rakip olacağı ifade edilen Kent Parkı için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde 11 Temmuz tarihinde olumlu yönde karar çıktı.

Vatandaşlar beğendi

Vatandaşlar da projeye destek verdi. 10 yıldır Çırpıcı Deresi’nin olduğu bölgede taksicilik yapan Zafer Bülent İlgin, “İstanbul’un birçok bölgesine bu tür parklar yapılmalı. Yeşile hasret kaldık. Her yer yapılaşmaya açıldı. Proje bölgeye canlılık getirir” dedi.

‘İstanbul yeşile hasret’

7 yıllık büfeci Yusuf Kara ise “Projeyi sonuna kadar destekliyoruz. İstanbul yeşile hasret. Park yapılmasını çok istiyorum. Nefes alacağımız, eşimizle, çocuklarımızla vakit geçireceğimiz bir alana ihtiyaç var. Umarım vakit kaybetmeden bu büyük proje hayata geçirilir” diye konuştu.

Haberin Devamı