Gazete Vatan Logo

Meclis’in toplanma tarihi 17 Kasım

Meclis’in toplanma tarihi 17 Kasım

Yüksek Seçim Kurulunun 1 Kasım Milletvekili Genel Seçiminin kesin sonuçlarını açıklamasının ardından 26. Dönem Parlamentosu ile ilgili takvim işlemeye başladı. TBMM Genel Kurulu, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından TRT kanallarında ilanını takip eden 5’inci gün saat 15.00’te çağrısız toplanıyor. Buna göre TBMM Genel Kurulu, 17 Kasım Salı günü toplanacak. En yaşlı üye sıfatıyla 77 yaşındaki CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Geçici Meclis Başkanı olacak. Geçici Başkan Baykal’a, en genç 6 milletvekili, katip üye olarak eşlik edecek.

Başkan seçme takvimi

Meclis’in yeni döneminde en genç milletvekilleri HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk, HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran olacak. Yasama Yılı, yemin töreninin yapılacağı 17 Kasım’da başlamış olacak.

Meclis’in 27. Başkanı için de takvim, 17 Kasım Salı gününden itibaren işlemeye başlayacak. Milletvekillerinin yemin etmesinden itibaren ilk 5 gün içinde TBMM Başkanı için adaylık başvuruları yapılacak, ikinci 5 günlük sürede de seçimler gerçekleştirilecek. Buna göre, TBMM Başkanı için adaylık başvuruları, 21 Kasım Cumartesi saat 24.00’e kadar yapılacak. Seçim turları, 22 Kasım Pazar günü ya da grupların anlaşması halinde 23 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

Güvenoylaması 28 Kasım’da

AK Parti Grubu’nun yaptığı takvimlendirmeye göre, Hükümet Programı 23 Kasım’da TBMM Genel Kurulu’nda okunacak, görüşmeler 26 Kasım’da, güvenoylaması ise 28 Kasım’da yapılacak.