Gazete Vatan Logo

Mcu Filmleri İzleme Sırası...mcu Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Seri olan filmlerin izlenmesi için sıralamasının bilinmesi önemlidir. Doğru sıralamaya uygun şekilde izlemek filmin konusunu anlamaya da yardımcı olmaktadır. Marvel filmleri tüm dünyayı saran ve heyecan dolu film serileri arasında yer almaktadır. Bu filmlerin kronolojik sırası ile beraber izlenmesi de serinin ana konusunun öğrenilmesi adına büyük önem taşımaktadır.

Mcu Filmleri İzleme Sırası...mcu Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Sinema evreninin en sevilen filmleri arasında yer alan Marvel Comics filmleri heyecanı izleyiciye taşıyan filmler arasında yer almaktadır. Konun öğrenilmesi için filmler doğru sıralama ile izlenmelidir.

Mcu Filmleri İzleme Sırası

Marvel filmleri heyecanı ile tüm dünyanın en sevdiği film serileri arasına girmektedir. Günümüzde hala gösterimi bulunan ve yeni filmler çıkaran Marvel comics birbirinden farklı karakter sunumu ile kendi marvel evrenine yeni karakterler de kazandırmaktadır.

Mcu filmleri çıkış zamanları itibariyle herhangi bir kronolojik sıraya dayanmamaktadır. Filmin ana konusunu ve karakterleri doğru bir şekilde öğrenmek isteyen kişiler ise kronolojik tarihleri takip ederek filmleri bu şekilde izlemelidir. Filmlerin kronolojik zamanları marvel serisinin anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. Filmler;

Captain America: İlk Yenilmez: Kaptan Amerika

Captain Marvel (Kaptan Marvel)

Iron Man

Iron Man 2

The Incredible Hulk

Thor

The Avengers (Yenilmezler)

Thor: Karanlık Dünya

Iron Man 3

Captain America: Kış Askeri

Haberin Devamı

Galaksinin Koruyucuları

Galaksinin Koruyucuları 2

Avengers: Ultron Çağı

Ant-Man

Captain America: Kahramanların Savaşı

Black Widow

Spider-Man: Eve Dönüş

Black Panther

Doctor Strange

Thor: Ragnarok

Ant-Man and the Wasp

Avengers: Infinity War

Avengers: Endgame

Spider-Man: Evden Uzakta

Shang-Chi ve On Halka Efsanesi

Eternals

Spider-Man: Eve Dönüş Yok

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Thor: Love and Thunder

Mcu Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Marvel comics filmleri belirli bir sıralama üzerinden izlenmelidir. Bu sayede serinin ana konusu ve gelişimi de daha net öğrenilmektedir. Marvel filmlerinin izlenme zamanları kronolojik ve çıkış zamanları olarak farklılık gösterilmektedir.

Bazı filmlerin çıkış süreleri serinin konu ilerleme zamanı ile örtüşmemektedir. Bu nedenle filmlerin kronolojik sıralamasını takip etmek çok önemlidir. Her film içerisinde yeni maceralar ve karakterler yer almaktadır.

Avangers filmleri karakteri her filmde değişmektedir. Filme yeni giren karakterler ile film sıralaması da değişmektedir. Her yeni çıkan filmde bu sıralama da farklılık göstermektedir.

Haberin Devamı

En güncel hali ile film sıralamasını takip eden kişiler karakterlerin başlarından geçen olayları da daha net öğrenmektedir. Marvel filmleri kronolojik olarak takip edilmesi gereken film serileri arasında yer almaktadır.