Gazete Vatan Logo

‘Mayıs’a kadar tutukluyuz’

Şike davasının iddianamenin okunması tamamlandı. Sanıklar Metris’e sevk edildi, dava Pazartesi Çağlayan’da görülecek. Aziz Yıldırım, gazetecilere Pazartesi görülecek duruşmayla ilgili konuşan Olgun Peker’e umutsuz konuştu: “Ne anlatıyorsin yahu, Mayıs’a kadar tutukluyuz.”

‘Mayıs’a kadar tutukluyuz’

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonunda görülen şike davasının 4. duruşmasında 351. sayfada kalan iddianamenin okunması tamamlandı. 15 gün önce mahkemeye üye olarak atanan hakim Bülent Kınay’da heyetteki yerini aldı. Tutuklu sanıklar saat 09.00 ’da mahkeme salonuna alındı. Aziz Yıldırım, yine elindeki sarı ve lacivert iki klasörle en son geldi. Sarı lacivert kravat da takan Yıldırım, duruşma salonuna girer girmez, gazetecilere “Memlekette durum ne? Neler oluyor” diye sordu.

Yıldırım salı konuşmayacak

23 ’ü tutuklu 93 sanık hakkındaki iddianamenin okunması dün saat 12.30 ’da tamamlandı. 401 sayfalık iddianame 3 TRT spikeri tarafından 3,5 gün de okundu. İddianamenin okunmasının ardından mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, “Duruşmaları Pazartesi günü Çağlayan ’daki adliyede aralıksız olarak yapmaya devam edeceğiz. Pazartesi günü savunmalara geçmeden önce görevsizlik ve yetkisizlik taleplerini alacağız. Cuma günü öğleden sonra da tahliye taleplerini alacağız. Mart ve Nisan aylarında ikişer hafta duruşma yapacağız. Hızlı bir şekilde ilerlemek istiyoruz ” dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci ayrıca “Konu bütünlüğü bozulmaması açısından Olgun Peker ve bağlantılı tutuklu sanıkları ilk grup olarak ifadelerini alacağız. Daha sonra Aziz Yıldırım ve bağlantılı tutuklu sanıkları dinleyeceğiz.” dedi. Böylece, Salı günü önemli açıklamalar yapacağını söyleyen Aziz Yıldırım konuşmak için biraz daha bekleyecek.

‘Tahliye mi, reddediyorum’ ‘Mayıs’a kadar tutukluyuz’

Sanık avukatlarından Prof. Dr. Ersan Şen, sanıkların 8 aydır tutuklu olduğunu hatırlatarak yasa gereği mahkemenin her duruşma sonrası tutukluluk halini değerlendirerek bu konuya ilişkin gerekçeli karar vermesi gerektiğini söyledi. Mahkeme Başkanı Ekinci de “Sizin talebiniz ne? Tahliye mi talep ediyorsunuz? Reddediyorum” dedi. Başkan Ekinci, bu sözlerinin hemen ardından “Talebinizi değerlendireceğiz, ara veriyoruz ” diye konuştu.

Verilen yemek arasında Olgun Peker, Pazartesi günü yapacağı savunma ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Peker, “Bilmediğiniz bazı şeyler var. Bunları belgeleri ile sizlere aktaracağım” dediği sırada yemeğe geçmek üzere olan Aziz Yıldırım gülerek, “Ne anlatıyor bu yahu, Mayıs’a kadar tutukluyuz” dedi.

‘Burada rahatım yerinde’

Aziz Yıldırım duruşma arasında desteğe gelen ‘Taka’ lakaplı Mehmet Bastoncu’ya “Cuma günü sen geleceksin, Cemil (Turan) çıkacak. Onun yerine sen yatacaksın” diye espiri yaptı. Taka Mehmet ise bunun üzerine “Sen çık, ben girmeye razıyım.” deyince, Yıldırım, “Benim burada rahatım iyi” karşılığını verdi. Duruşmadan sonra tutuklu sanıklar asıl kaldıkları yer olan Metris Cezaevi’ne gönderildi.

ESKİ FUTBOLCULAR DESTEK VERDİ

‘Kalbimiz onlarla’


- Oğuz Çetin: “İlk kez mahkeme salonuna geldim. Sevdiğimiz insanları burda görmek üzücü. Kalbimiz onlarla.”

- Rıdvan Dilmen: “Milli futbolcuların yüzde 40’ını Fenerbahçe yetiştirmiştir. Bunda Aziz Başkan’ın ciddi emeği vardır. Yaşananlar bir iddianameden ibaret. Başkanı mahkeme salonunda görünce çok üzüldüm.”

- Turhan Sofuoğlu: “Çok ağır geldi bu görüntü. Fenerbahçe ailesi olarak en ağırını yaşadık.”

- Saffet Sancaklı: “Kişiler önemli ancak

kişilerden daha çok Türk sporu önemli.

Kişiler değişiyor ama düzen değişmiyor. Kaos bitmiyor.”

Efsane kadro Silivri’de

Şike davasında Silivri aşaması tamam, devamı çağlayan’da

Fenerbahçe Spor Kulübünün 1988-1989 sezonunda 103 rekor golle efsane yaratan takımın eski oyuncuları Silivri’ye desteğe geldi. Tek tip Fenerbahçe atkısı takarak mahkemeye gelenlerden bazıları şöyleydi: Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Saffet Sancaklı, Engin İpekoğlu, Ogün Altıparmak, Semih Yuvakuran, Şenol Ustaömer, Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Şenol Çorlu, Erdi Demir, Hakan Tecimer, Hasan Vezir ve Abdullah Çevrim, İsmail Kurt, Nezihi Tosuncuk, Selçuk Yula, Rambo Hasan, Tavşan Mustafa, Alpaslan Eratlı.

Haberin Devamı