Gazete Vatan Logo

Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Hangi illerde maskesiz gezme yasak? Maskesiz dolaşmanın cezası…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün normalleşme adımlarının "10 Mart öncesine dönüş" gibi algılanmaması uyarısında bulunarak, dört günlük sokağa çıkma yasağının da aralarında bulunduğu bir dizi önlem açıkladı. Erdoğan bugüne kadar salgın nedeniyle 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldıklarını, karantinanın 300'ünde sona ererken 112'sinde devam ettiğini kaydederek, "Hayatımızı uzunca bir süre salgın tehdidine karşı bizi koruyacak tedbirlere göre devam etmek mecburiyetindeyiz” diyen Erdoğan normalleşme adımlarının bu kavramlar çerçevesinde değerlendirilmesini istedi. Maskesiz evden atılamamasını ve kalabalıklardan uzak durulmasını isteyen Cumhurbaşkanı salgın şartlarında hayatı kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamanın ardından Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? soruları arttı. Peki, hangi illerde maskesiz gezme yasa? Maskesiz dolaşmanın cezası

Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Hangi illerde maskesiz gezme yasak? Maskesiz dolaşmanın cezası…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İlk koronavirüs valkasının tespit edildiği 10 Mart'ın üzerinden 2 ay geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mücadeleyi başarıyla devam ettirdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yeni vaka ve ölüm sayısı ile yoğun bakımda olan ve solunum cihazına bağlı hasta sayısının giderek azaldığını belirtti. Kurallara riayet ettikleri için vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan hayatın artık yeni bir düzene göre sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. "Bunun için vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını kesinlikle 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor” diyen Erdoğan ekledi "Bu tablo bize uzunca süre hayatımızı maske kullanımı, fiziki mesafeyi koruma ve temizliğe sıkı riayetin esasını oluşturduğu yeni düzene göre sürdürmemiz gerektiğine işaret ediyor.” Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Hangi illerde maskesiz gezme yasa? Maskesiz dolaşmanın cezası

Haberin Devamı

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK MI?

Sokakta maske takmak kanunen zorunlu değil. Ancak illerde kurulan Pandemi kurulları ildeki salgının seyrine göre özel kararlar alma yetkisine sahip.

Maske takmanın zorunlu olduğu yerler arasında marketler, pazarlar, sağlık kuruşları, toplu olarak çalışılan iş yerleri bulunuyor.

HANGİ İLLERDE MASKESİZ GEZME YASA?

Aydın’da da yasaklanmıştı

Denizli’nin yanı sıra Aydın’da da maskesiz dışarı çıkılması yasaklandı. Aydın Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, normalleşme süreci boyunca ilimiz kent meydanı, cadde ve sokaklarında tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkarken maske takması zorunludur.

Kişiler arasında sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hareket edilmelidir. Alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza cezai müeyyide uygulanacaktır.

Bartın da cuma günü yasak kararı ilan edilmişti

Bartın Valiliği, corona virüsü salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında geçen cuma yaptığı açıklamayla, kentte maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı.

Haberin Devamı

Bugünden itibaren uygulamaya konulan yasakla birlikte polis ve zabıta ekipleri denetimler yaptı. Ekipler, denetimde sokağa maskesiz çıkanları, uygulamanın ilk günü olması nedeniyle ceza kesmedi. Maske verip, karara uymalarını söyledi.

Denizli’de İl Hıfzıssıhha Meclisi maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı

Denizli'de Vali Hasan Karahan önderliğinde toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi maskesiz sokağa çıkmayı tamamen yasakladı. Daha önce açık ve kapalı belirli alanlarda maske zorunluluğu getiren meclis yasak kapsamını tüm kente yaydı. Aydın ve Bartın'da da valilik kararı ile maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi önceki kararlarında pazaryerleri, marketler, toplu çalışma alanları ve toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu getirmişti. Bugünkü kararda ise cadde, sokaklar, parklar, alış veriş merkezleri gibi tüm açık ve kapalı alanlar yasak kapsamına alındı. Vali Karahan imzalı açıklamada vatandaşların evden çıktıkları andan itibaren maske kullanımının zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

MASKESİZ GEZMENİN CEZASI

Kanunen zorunlu olarak tutulan yerlerde maskesiz gezen kişilere bin liralık para cezası kesiliyor.