Gazete Vatan Logo

Martı Tag yasal mı? Tag nedir, nasıl kullanılır?

Alternatif ulaşım yöntemleri sunan Martı Şubat 2020'de Ankara'da da kullanıma sunuldu, Türkiye’nin birçok yerine yayıldı. Martı CEO'su Öktem "Kontak kapatmak zorunda kalacağız" diyen Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'ya "İstanbul'da 45 bin TAG sürücümüz var. Gerekirse biz hatır için İstanbul'u taşırız.” İfadelerini kullanınca Martı Tag için yapılan aramalar arttı. Peki, Martı Tag yasal mı, Tag nedir?

Martı Tag yasal mı? Tag nedir, nasıl kullanılır?

Martı, TAG ile aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturuyor. Peki, Martı Tag yasal mı, Tag nedir?

MARTI TAG NEDİR?

Tek Araçla Gidelim (TAG) mottosuyla yola çıkan Martı TAG uygulaması araç paylaşımını içeriyor. TAG ile aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları paylaşım yapıyor. Aynı rotada giden Martı TAG kullanıcıları anlaşılan ücret karşısında bir kişinin aracına binebiliyor.

TAG YASAL MI?

İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası’nın açtığı dava kapsamında ‘Martı TAG’ ve ‘Martı Motosiklet’ uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirilmesine karar verdi.

KORSAN TAKSİ İDDİASI

“Tek Araçla Gidelim” uygulamasında taksici olmayan, toplu taşıma aracı kullanım belgesi bulunmayan kişilerin araçlarını ticari amaçla kullandıkları belirtilen dilekçede, kullanılan elektrikli motosikletlerin de izin ve ruhsatlarının olmadığı aktarıldı.

Bu uygulama ile birbirini tanımayan kişilerin belirli bir ücret karşılığında yolculuk yaptığına işaret edilen dilekçede, böylece ticari taşıma ruhsatına sahip olmayan kişilerin vergi vermeyerek yolcu taşıdığı kaydedildi.

Haberin Devamı

TAG SÜRÜCÜSÜ NASIL OLUNUR?

Martı TAG’i kullanmak için Martı uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Herhangi bir araç kısıtlaması yok.

iOS için Apple Store’dan, Android için Google Play Store’dan TAG Sürücü uygulamasını indirin.

İstenilen belgelerini yükleyin.

Başvurunuz onaylandığında arabanızı paylaşmaya başlayın.

Yol arkadaşını istediği yerden al, istediği yere bırak.

MARTI ÜCRETİ NE KADAR?

Martı ücretleri kullanılan süre üzerinden belirlenir. Yolculuğun başında ve kullanılan her dakika için ücretlendirme uygulanır. Kullanıcılar saatte en fazla 25 km/s hız yapabiliyor.