Gazete Vatan Logo

‘Manifesto’dan sürpriz projeler bekleniyor!

Hazılıklar tam gaz sürüyor

Pazar günkü kongreye ev sahipliği yapacak Ankara Arena Spor salonunda ise hazılıklar tam gaz sürüyor. Kongre organizasyonundan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in dün salonda basın toplantısı yaparak AK Parti için yeniden dizayn edilen Arena’yı medyaya tanıtması ve kongreye ilişkin bilgi vermesi bekleniyordu. Ancak salonda başta basının oturacağı platform olmak üzere çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle tanıtım toplantısı son anda iptal edildi.

AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre kongre için adeta baştan aşağı yenilenen spor salonunda Erdoğan’ın konuşma yapacağı platformun arkasına üzerinde “Büyük Millet, Büyük Güç Hedef 2023” sloganın yazılı olduğu dünya haritası yerleştirildi. AK Parti ve Türkiye bayraklarıyla süslenen kongre salonun duvarlarına ise üzerinde “Hayallerimiz var sevdamız var”, “Türkiye’nin partisi, Türkiye’nin lideri”, “Herşey Türkiye için bu ışık sönmez”, “Durmak yok yola devam”, “Şimdi Türkiye zamanı” sloganlarının yazılı olduğu bez afişler asıldı.

Başbakan Erdoğan’ın gündeme bomba gibi düşen son açıklamaları, detayları sır gibi saklanan Pazar günkü kongre konuşmasına yönelik merakı da doruk noktaya çıkardı. Genel Merkez ve Başbakanlık’tan çekirdek bir ekiple konuşması üzerinde çalışmalarını önceki gün tamamladığı ifade edilen Erdoğan’ın, asgari 2 saat süreceği ve “manifesto” niteliği taşıyacağı konuşmasının ilk 45 dakikalık bölümünü “Türkiye’nin 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde üstesinden geldiği sorunlara” ayıracağı, kalan bölümde ise “pek çok sorunun üstesinden gelmiş Türkiye’nin kendine güvenmesi halinde” önümüzdeki 11 yılda yapabileceklerine ilişkin ulusal ve uluslararası vizyonunu anlatacağı belirtiliyor.

Konuşmada hükümetin yeni bazı sürpriz projeleri de açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı