Gazete Vatan Logo

‘Mahrem imam’ her şeyi anlattı

Malatya’da itirafçı olan FETÖ imamı, “Askeri öğrencilerle daha önceden belirlediğimiz noktada buluştuğumuzda önce göz temasına geçiyor, daha sonra en az 200 metre mesafeyle birbirimizi takip ederek örgüt evine gidiyorduk” dedi

‘Mahrem imam’ her şeyi anlattı

Malatya’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kara Harp Okulu’ndaki askerlerden sorumlu “mahrem imam” olan eski öğretmen T.K., emniyetteki ifadesinde, askeri öğrencilerle temaslarını anlattı.

T.K., örgüt evinde öğrencileri askeri okulların sınavlarına hazırladıklarını belirterek, sorumluluğundaki 3 öğrencinin Kara Harp Okulu’nu kazandığını söyledi. Öğrencilerinin kod adı bulunduğunu belirten T.K., şunları söyledi:

Son iki hane değişiyor

Kara Harp Okulunda eğitim gören öğrencilerle buluşmak için Ankara’ya gittiğimde zaten daha önceden buluşacağımız yer belirleniyordu ancak Ankara’ya gitmeden bir gün önce öğrencilerden birini bulunduğum yerdeki bir büfeden kontörlü telefon üzerinden arıyor ve geleceğimi bildiriyordum. Ayrıca, mahrem imamlar olarak kendi aramızda kullandığımız ikinci bir hattım vardır. Bu hat benim üzerime kayıtlıydı. Bu numara ile mahrem yapıdaki diğer kişilerle görüşüyordum. Öğrencilerle daha önceden belirlediğimiz noktada buluştuğumuzda önce göz temasına geçiyor, daha sonra en az 200 metre mesafeyle birbirimizi takip ederek örgüt evine belirli aralıklarla gidiyorduk. Öğrencilerin numaralarını telefonumuza kaydederken de örgüt içinde bize öğretildiği gibi son iki hanesini bir artırıp bir eksiltiyorduk. Örneğin, öğrencinin kullandığı telefon numarasının son iki hanesi 35 ise bunu 44 olarak kaydediyorduk. Yani ilk hanesini bir artırıp diğer haneyi bir eksiltiyorduk.

Haberin Devamı