Gazete Vatan Logo

Mahkeme Dava Sorgulama Uyap Portalında

Mahkeme hakkında bilgi almak isteyen kişiler mahkeme dosya sorgulama işlemlerini yapmalıdır. Mahkeme dosya sorgulama ve Yargıtay mahkeme davaları ile ilgili işlemler için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Mahkeme Dava Sorgulama Uyap Portalında

Vatandaşların internet üzerinden mahkemeleri ile ilgili bilgi alması mümkündür. Bu konuda yapılacak olan işlemler mahkeme dosya sorgulama işlemi olarak adlandırılmakta ve tüm vatandaşların kullanımına açılmış durumdadır. Bu açıdan sizler de mahkeme ile ilgili bilgi almak için mahkeme dosya sorgulama yapabilir ve var olan tüm mahkemelerinizi internet üzerinden kolay bir şekilde takip etme fırsatı yakalayabilirsiniz. Mahkeme dosya sorgulama için takip edilmesi gereken kaynak e devlet kapısıdır. Mahkeme dosya sorgulama işlemlerini e devlet kapısı üzerinden kullanılabilir olması nedeniyle vatandaşların e devlet kapısı üzerinden işlemleri yerine getirmesi gerekmektedir. Fakat e devlet kapısı üyelikli bir sistemdir ve bu nedenle vatandaşların e devlet kapısı üyeliğine sahip olması gerekmektedir.

Yapılacak olan mahkeme dosya sorgulama işlemlerinde e devlet girişi sonrasında hizmetler arasında bulunan mahkeme dosya sorgulama seçiminin yapılması yeterlidir. Bu sayede yapılacak olan seçim sonrasına ekranda mahkemeler ile ilgili tüm bilgiler yer alacak de yer alan sayfadaki bilgilerin incelenmesi yeterli olacaktır. Yapılacak olan bu işlemler ile birlikte mahkeme dosya sorgulama işlemleri de tamamlanmış olacaktır.

Haberin Devamı

MAHKEME DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SABIKA KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

UYAP VATANDAŞ PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

Yargıtay Üzerinden Mahkeme Dosya Sorgulama

Mahkeme dışında yapılacak olan işlemlerden bir tanesi de Yargıtay dosya sorgulamadır. Yargıtay dosya sorgulama işlemleri Yargıtay’da görülen davalar ile ilgili bilgi alınmasını sağlamaktadır. Bu açıdan ilgili kurum üzerinden yapılacak olan sorgulama ile birlikte Yargıtay’daki tüm davalar için bilgi alınması mümkündür. Üstelik Yargıtay sitesi üzerinden sunulan Yargıtay dosya sorgulama işlemi ücretsiz ve çok kısa bir süre içerisinde tamamlanabilen bir işlemdir. Bu açıdan tüm vatandaşlar kolay bir şekilde online olarak Yargıtay dosya sorgulama yapabilir.

Yargıtay ve mahkeme gibi tüm adli durumlar için online olarak yapılacak işlemlerin yanında gerekli olan belgeler de internet üzerinden temin edilebilmektedir. Belgeler arasında en önemli olan ise sabıka kaydıdır. Kişilerin herhangi bir olaya karışıp karışmadığı ya da adli olayının olup olmadığı sabıka kaydı üzerinden öğrenilmektedir. Bu açıdan vatandaşlar sabıka kaydı alma işlemleri için de online olarak sunulan hizmetleri tercih edebilir.

Haberin Devamı