Gazete Vatan Logo

Madımak'ta acı gerçek!

Polis tutanaklarındaki ilginç detay: Takviye istendi ama...

Sivas katliamı ile ilgili polis tutanaklarında ilginç bir bilgi yer aldı. Emniyetin takviye isteği üzerine çevre illerden sadece 51 polis ve 20 jandarma geldi

Otuzyedi kişinin hayatını kaybettiği Sivas olaylarında polis tutanaklarından ilginç bir detay ortaya çıktı. TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderilen belgeler arasında, polis tarafından gönderilen ‘Olay Tutanağı’ da yer aldı. Tutanakta, olayların akışı anlatıldı.

51 polis, 20 jandarma

Tutanaklarda olaylar sırasında çevre illerden de destek istendiği belirtilerek şu ifadeler yer aldı:

“Bu olaylar sırasında 14.20’den itibaren devamlı takviye kuvvet istenilmiş ve bilhassa saat 19.00 civarında ısrarla askeri güçlerin biran önce olay yerine gelmeleri talep edilmiş, Fakat Tokat Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet olmayan 20 polis ile Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden 31 polisin haricinde ve Jandarma Alay Komutanlığı’nın 20 kadar kuvveti dışında hiçbir takviye alınamamıştır. Tugay Komutanlığı’na bağlı kuvvet saat 19.50 civarında Atatürk Caddesi’ndeki PTT’nin önüne kadar gelmiş ve aradan daha fazla ilerleyemeyerek yangına gelen itfaiyenin otel önüne giriş yapmasına kadar burada kalmıştır.”

Haberin Devamı