Gazete Vatan Logo

Madımak utanç müzesi olana kadar buradayız

Madımak katliamının 23’üncü yılında ölen 35 aydın tüm yurtta ve Sivas’ta anıldı. Gani Kaplan, “Madımak, utanç müzesi olana kadar burada olacağız” dedi.

Madımak utanç müzesi olana kadar buradayız

2 Temmuz 1993 tarihinde düzenlenen Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 35 aydın ve 2 otel görevlisinin katledildiği, 2 saldırganın da öldüğü Sivas olayların 23’üncü yıl dönümü için kentteki ilk anma programı Valilik koordinesinde gerçekleştirildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ise “Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Bizler bir olacağız, Kerbela’da imam Hüseyin olacağız, Seyit Rıza olacağız, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş olacağız. Madımak da Koray Kaya olacağız, Hasret Gültekin olacağız. Bir olacağız, Pir Sultan olacağız. Madımak, utanç müzesi olana kadar her 2 Temmuz’da burada olacağız” ifadelerini kullandı.

Katliamın yıl dönümü nedeniyle sosyal medyada unutMADIMAKlımda hashtag’ine tepkilerini yansıtanlar arasında milletvekilleri de vardı.

-Mustafa Balbay: 2 Temmuz aydınlansaydı, IŞİD olmazdı.

-Sezgin Tanrıkulu: 2 Temmuz 1993’te “yak ulan yak” nidalarıyla ses buldu. Barış ve hoşgörü sevdalısı 35 canımızı anıyorum.

Haberin Devamı