Gazete Vatan Logo

KVK güvencesi için IMEI sorgulama işlemini yapın!

IMEI sorgulama işlemini yaparak telefonunuzun durumunu sorgulayabilirsiniz. IMEI sorgulama işlemi son dönemde oldukça yaygınlaşmıtır. IMEI sorgulama internet üzerinden basit şekilde yapılabilmektedir.

KVK güvencesi için IMEI sorgulama işlemini yapın!

Şu an yaşadığımız çağ teknoloji çağı olarak adlandırılmaktadır. Teknoloji anlamında her geçen yıl bir gelişim içindeyiz. Teknoloji geliştikçe teknolojinin sağladığı faydalarda artmıştır. Teknolojinin getirmiş olduğu bir çok da teknolojik alet bulunmaktadır. Bu teknolojik aletler genellikle hayatımızı kolaylaştırmak adına yapılmıştır. Bu teknolojik aletlerden en çok kullanılanı ve neredeyse herkesin elinde olan akıllı cep telefonlarıdır. Akıllı cep telefonları her geçen yıl bir gelişim göstermektedir. Artık fotoğraf çekme, video çekme, internete girme, görüntülü konuşma, film izleme ve video izleme gibi işlemleri artık akıllı cep telefonlarından gerçekleştirebilirsiniz. Akıllı cep telefonlarının işlevleri arttıkça fiyatlarında da bir artış söz konusu olmuştur. Durum böyle olunca telefon kaçakçılığı ve hırsızlığında bir artış görülmeye başlanmıştır. Ülkemizde olan yüksek vergilerden dolayı telefon fiyatları çok yüksektir. Bu yüzden diğer ülkelerde telefon fiyatları biraz daha uygundur. Diğer ülkelerde telefon fiyatları uygun olduğu için diğer ülkelerden alınan ve ülkemize sokulan cep telefonlarının sayısı artmıştır. Ama yurtdışından gelen cep telefonları kaçak veya çalıntı olma ihtimali de yüksektir. Bu durumların önüne geçebilmek için cep telefonu üreticileri her telefon için IMEI numarası yerleştirmiştir.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her telefonun bir IMEI numarası olduğu için telefon çalınma durumunda veya kaybolma durumunda telefonunuzu bulabilirsiniz. Bu yüzden cep telefonlarında ki IMEI numarası önemlidir. IMEI numaranızı biliyorsanız eğer cep telefonunuz kaybolduğunda veya çalındığında görevlilere bildirerek cep telefonunuzu bulabilirsiniz. IMEI numaranızı bilmiyorsanız öğrenme işlemi çok kolaydır. Cep telefonunuzun arama bölümünde yıldız kare sıfır altı kare tuşlamasını yani *#06# tuşlamasını gerçekleştirdikten sonra arama tuşuna basmanız gereklidir. IMEI numaranız 14 haneden oluşmaktadır. Bir de ekstra olarak 2 haneli SV kodu da bu numaraların sonuna eklenmiştir. 16 haneli IMEI numaralı cep telefonları sadece yeni çıkan cep telefonlarında yer almaktadır. IMEI sorgulama işlemi ile birlikte de cep telefonunuzun kaçak veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. IMEI kodunuzun herhangi bir sim kartı ile bağlantısı olmadığı için çalındığında bulmanız kolay olmaktadır. İnternet üzerinden IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden IMEI sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçerseniz eğer giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanı ile PTT kurumundan 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümüne girdikten sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bölümüne girmelisiniz. Buradan IMEI sorgulama seçeneğini seçtikten sonra IMEI numaranızı sisteme girmelisiniz.

Haberin Devamı