Gazete Vatan Logo

KVK garantisi için IMEI sorgulama nereden yapılıyor?

IMEI sorgulama telefonla ilgili yapılan bir sorgulama çeşididir. IMEI sorgulamanızı yaparak cihazınız çalıntı mı değil mi görebilirsiniz. IMEI sorgulamanın nasıl yapıldığının bilgisi haberimizde.

KVK garantisi için IMEI sorgulama nereden yapılıyor?

Bu yazımızda sizlere IMEI sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. IMEI sorgulama numarası telefonunuzdan *#06# tuşlarına basarak çok rahat bir şekilde 15 haneli olan uluslararası mobil cihaz kimya numaranızı öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulama numarası olarak isimlendirilen cep telefonlarınızdan uluslararası seri numarasını göstermekte olan bir sistemdir. Başka bir telefona verilmesi kesinlikle mümkün değildir. IMEI sorgulama numarası telefonunuza sim kart takılıp görüşmeye başladığınız andan itibaren servis sağlayıcı operatöre kayıt olmuş demektir. Cep telefonunuzun kaybolması ya da çalınması durumunda neler yapabilirsiniz. Bunun hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kullanmış olduğunuz cep telefonunuzun bataryasını çıkardıktan sonra iç kısmında yer alan 15 haneli olan IMEI sorgulama numarası telefonunuzun kimliği olarak geçer cep telefonunuzun tuşlarından *#06# tuşlarına basarak 15 haneli olan uluslararası mobil cihaz kimliği numaranızı öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulama numaranızı aynı zamanda emniyetli bir yere kaydetmeniz de sizin için iyi olacaktır. IMEI sorgulama numarasından telefonunuzdan hangi sim kartı ile ve kim tarafından kullanıldığı tespit edilebilmektedir. Aynı zamanda telefonunuzun kaybolması ya da çalınması durumunda da telefonunuzun hizmet almış olduğu işletme tarafından bloke edilebilmekte ve hat ve telefon kullanılamaz bir hale getirilebilmektedir. Telefonunuzun çalınması ya da kaybolması durumunda ise hizmet almış olduğunuz hizmet işletmecinin müşteri hizmetlerini sizler arayarak telefonu bloke ettirebilirsiniz. Bu sayede kaybolan ya da çalınan telefon kesinlikle kullanılamayacaktır. Sizler yeni bir cep telefonu satın alırken nelere dikkat etmeli tuzundaki meseleleri sizlere anlatacağız. Eğer yeni bir cep telefonu satın almak istiyorsanız cep telefonunu kutusunun üzerinde yer alan telekomünikasyon kurumu bazı ürünün olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Kutunun açılıp açılmadığını ve garanti belgesinin bulunup bulunmadığını da kontrol etmeniz sizin için iyi olacaktır. Aynı zamanda kurum denetim pulu olmayan ve garanti belgesi yer almayan telefonları da kesinlikle satın almayınız. Kullanmış olduğunuz cep telefonu satın alırken bazı durumlarda dikkat etmemiz nedeniyle ilerde sıkıntılar meydana gelebilmektedir. İkinci el cep telefonlarını satın alırken ve daha sonrasında ise suçlu duruma düşmemek için cihazınızın bir makbuz ile ya da bir fatura ile birlikte almış olduğunuz kişinin kimliğini, adresini ve adını soyadını isteyerek bir sözleşme imzalamak sizin için iyi olacaktır. Kullanmış olduğumuz cep telefonunun kimin tarafından kullanıldığını savcılığın yapmış olduğu soruşturma ile beraber emniyet tarafın cevap çok kısa bir sürede tespit edilebilmektedir. Bu nedenle kullanacağınız telefonun çalıntı olması durumunda cep telefonunuzu kimden ve nereden aldığınızı ispat edemiyorsanız, eğer şikâyet edilmesi durumunda ise telefonunuza el konularak ödemiş olduğu hizmet boşa gidebilir ve bu durumda mağdur kalabilirsiniz bu hususlara düşmemek için çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Sizlerde telefonunuzdan *#06# tuşlarına basarak 15 haneli olan Uluslararası mobil cihaz kimliği numaranızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı