Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kaldı. Kurban hazırlıkları devam ederken vatandaşlar, kurbab ibadeti için kurbanlık araştırmalarına başladı. Diyanet’in vekaleten kurban kesim bedellerini açıklamasının ardından milyonlarca vatandaş, Kurban Bayramı’nın ne zaman olacağını ve tatilin kaç gün olacağını merak ediyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte 2022 Kurban Bayramı tarihi!

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman?” sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin ardından merak edilen konuların başında geliyor. Vatandaşlar, Kurban ibadeti için hazırlıklarına başladı. İllerde kurban pazarları kurulurken kurbanlık fiyatları da netleşmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte 2022 Kurban Bayramı tarihi!

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 yılında Kurban Bayramı'nın 1. günü 9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecek. 12 Temmuz ise bayramın son günü olacak.

Kurban Bayramı arifesi: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Bayramın birinci günü cumartesi gününe denk geliyor. Bayram dört gün boyunca devam edecek. Henüz bayram tatilinin uzatıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Kurban Bayramı, 15 Temmuz ile birleştirilirse, bayram tatili hafta sonuna bağlanarak 10 tatil söz konusu olabilir. Ancak, Ramazan Bayramı’nda tatil birleştirilmemişti.

Haberin Devamı