Gazete Vatan Logo

‘Kumandan’ı görüp kavga ettiler!

Kavgayı araya giren Çevik Kuvvet polisleri ayırdı

Bugüne kadar yayınlanmış 58 kitabı bulunan ve yasadışı İBDA-C örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Salih İzzet Erdiş ile koğuş arkadaşı 7 kişinin, Metris Cezaevi’nde patlayıcı madde ve silah imal ederek, cezaevi yönetimine karşı çıkartılan isyanda kullandığı gerekçesiyle yargılandığı dava sil baştan görülmeye başlandı.

İBDA-C lideri olmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan Erdiş 11 yılı hücrede toplam 14 yıldır cezaevinde yatıyor. Cezaevindeki isyan davasının Yargıtay tarafından bozulması nedeniyle Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlayan duruşmaya katılan Erdiş’in hayli yorgun olduğu gözlendi. Salih Mirzabeyoğlu adını da kullanan Erdiş’i görmek isteyen sevenleri sabah erken saatlerden itibaren adliye önünde toplandı. Duruşma saati de küçük gruplar halinde adliye binasına girdiler. Duruşma salonunun önünde onlarca kişi toplandı. Dışarıdaki kalabalık teker teker içeri girip Salih Mirzabeyoğlu ile selamlaştı. Mirzabeyoğlu kendisini görmek isteyenleri başıyla selamladı. Mirzabeyoğlu talebi olup olmadığını soran mahkeme heyetine, “Eski söylediklerimi tekrarlıyorum. Yalnız Bolu’dan burada getirilmem zor oluyor. Duruşmalara gelmek istemiyorum” dedi. Duruşma ertelendi

Salih Mirzabeyoğlu’na “Komutan” diye hitap eden sevenleri, duruşma salonuna girebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Salonda Mirzabeyoğlu ile selamlaşan sevenleri, duruşma çıkışında ise tekme-tokat kavga etti. Kavgayı araya giren Çevik Kuvvet polisleri ayırdı.

Haberin Devamı