Gazete Vatan Logo

Kuaförler ve berberler hangi gün kapalı? Kapanma günleri belli oldu mu? Kuaförler ve berberler Pazar günü açık mı, hangi gün kapalı?

Kuaförler ve berberler çalışma günleri pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığı kuaför ve berberlerin tatil günü ile ilgili önemli bir karar almıştı. Karara göre, haftada 1 gün berber ve kuaförlerin kapalı olacağı gün ve hangi şartlarda kapanacağının belirlenmesi ise yerel ve bölgesel olarak belirleneceği ifade edilmişti. Özellikle berber ve kuaförlerin Pazar günü tatil yapmaları istenirken, bununla ilgili karar ve çalışma günleri ise valilikler ile meslek kuruluşları tarafından belirlenecek. Peki, Kuaförler ve berberler hangi gün kapalı? Kuaförler ve berberler Pazar günü açık mı, hangi günler açık ve kapalı olacak? İşte detaylar…

Kuaförler ve berberler hangi gün kapalı? Kapanma günleri belli oldu mu? Kuaförler ve berberler Pazar günü açık mı, hangi gün kapalı?

Kuaförler ve berberlerin Pazar günü kapalı olması veya haftada bir gün çalışmaması ile ilgili düzenleme geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Meslek kuruluşları, kuaför ve berber olarak çalışanların hafta sonu kapalı olması ile ilgili talepleri Ticaret Bakanlığı tarafından değerlendirilmiş, bu konuda çalışma yapılmıştı.

Ticaret Bakanlığı’ndan kuaför ve berberlerin tatil günü ile ilgili açıklamasına göre, haftada 1 gün berber ve kuaförlerin kapalı olacağı belirtilmişti.

KUAFÖRLER VE BERBERLER HANGİ GÜN KAPALI?

Yapılan düzenlemede söz konusu işletmelerin haftanın hangi günü, hangi şartlarda kapanacağının belirlenmesi ise yerel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda, ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmak suretiyle Valiliklere bırakılmıştı.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik kararın uygulama tarihini 1 Ocak 2023 olarak değiştirdi.

Ticaret Bakanlğı'nca yapılan açıklamada"Bakanlığımız esnaf ve tacirlerimizden gelen talepleri dikkate alarak uygulaması 01.10.2022 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik karar almıştı. Söz konusu işletmelerin haftanın hangi günü, hangi şartlarda kapanacağının belirlenmesi ise yerel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda, ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmak suretiyle Valiliklere bırakılmıştı. Gelinen aşamada, Valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulduğundan uygulama başlangıç tarihi 01.01.2023 olarak değiştirilmiştir." denildi.

Haberin Devamı

KUAFÖRLER VE BERBERLER PAZAR GÜNÜ AÇIK MI, HANGİ GÜN KAPALI?

Düzenleme ile ilgili yapılan son değişikliğe göre uygulama tarihini 1 Ocak 2023 olduğunu için  şimdilik pazar günleri kuaförler, berberler ve güzellik salonları hizmet vermeye devam edecek.