Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

16 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen KPSS ÖABT için sonuçların ne zaman açıklanacağı sorusu sorulmaya başlandı. KPSS ÖABT sınav soruları ve cevapları yayınlanmış olsa da adaylar sınav sonuçlarını merak ediyorlar. ÖSYM tarafından KPSS ÖABT sonuçlarının ilan edileceği tarih açıklandı. KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçları nasıl öğrenilecek?

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sonuçlarının ilan edilmesine az bir süre kaldı. 18 Temmuz’da sınav soruları ve cevapları adayların erişimine sunuldu. Adaylar 10 gün boyunca sınav sorularını incelediler. İnceleme süresinin sona ermesiyle birlikte sonuçların ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasıyla adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ÖABT için ÖSYM tarafından açıklama yapıldı. ÖSYM 2017 sınav takvimine göre KPSS ÖABT sınavının sonuçları 4 Ağustos Cuma günü ilan edilecek. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sonuç bilgilerine ulaşabilecekler.

KPSS AÖBT SONUÇLARININ İLAN EDİLMESİ

KPSS ÖABT sonuçları açıklandıktan sonra adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sonuc.osym.gov.tr internet sitesi ile sonuçlarını görebilecekler. sonuc.osym.gov.tr internet sitesi dışında ÖSYM mobil uygulaması kullanılarak da KPSS ÖABT sonuçları görülebilecek. Sonuçlar ile ilgili olarak adayların adreslerine posta yoluyla sonuç belgesi gönderilmeyecek. ÖSYM internet sitesinde adayların sınav sonuçları ile ilgili yapılan açıklama tebliğ niteliği taşır.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

KPSS ÖABT sınavı 16 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Sınava girmiş olan adayların sınavlarının geçerli olarak sayılabilmesi için sınav ile ilgili olarak bazı koşulların sağlanması gereklidir. ÖSYM tarafından belirlenen bu koşullara uyulmazsa adayların sınavları geçersiz sayılır. Adaylar tarafından sınav için yerine getirilmesi gerekenler şunlardır;

- Aday, sınava belirlenen sınav salonunda girmelidir.

- Sınav giriş belgesi, sınavın başlangıcında sınav görevlisine teslim edilmelidir.

- Kopya çekme girişiminde bulunulmamalıdır.

- Sınav cevap kağıdı üzerine aday T.C. kimlik numarası ve sınav soru kitapçığı numarası yazılmalıdır.

- Sınav cevap kağıdına cevaplar, sınav süresi içinde işaretlenmelidir.

Haberin Devamı

- Sınav için sınav salonunda, belirlenen gereken kurallara uyulması gerekir. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları iptal edilir.

Sınav kurallarına uymadıkları tespit edilen ancak sınav düzeninin korunması için sınav salonundan çıkarılmayan adayların da sınavı geçersiz sayılır. Sınav tutanağında herhangi bir tespit ya da kayıt olmayan ancak kamera kayıtlarının incelemesi sonucu kural dışı davranışı tespit edilenlerin de sınavı geçersiz sayılır. Sınav için sınav görevlisinin ihmali ya da kusuru olduğunda salonda bulunan kameranın kayıtları esas alınır. Yapılacak olan incelemeler sonrasında kusuru veya ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında mevzuat çerçevesinde işlem yapılır.