Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT 16 Temmuz Pazar günü ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM KPSS ÖABT sonuçlarının ne zaman ilan edileceğini açıkladı. KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ÖABT sonuçları nasıl öğrenilecek?

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sınavı 16 Temmuz’da gerçekleştirildi. Sınavın ardından 18 Temmuz’da sınav soruları ve cevapları adayların erişimine açıldı. 10 gün süre ile adaylara sınav sorularını ve cevaplarını inceleme süresi verildi. 10 günlük sürecin ardından adaylar sınav sonuçlarının da ne zaman açıklanacağını beklemeye başladı.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ÖABT sınavının soruları ve cevapları ÖSYM tarafından erişime sunuldu. Adaylar her ne kadar sorulara ve cevaplara bakarak ortalama puan hesabı gerçekleştirse de sonuçların açıklanması bekleniyor. KPSS ÖABT sınav sonuçları 4 Ağustos Cuma günü ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden öğrenebilecek.

KPSS AÖBT SONUÇLARININ İLAN EDİLMESİ

2017 KPSS ÖABT sınav sonuçlarının ilan edilmesinden sonra adaylar, ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilecekler. ÖSYM’nin resmi internet sitesi dışında mobil uygulaması aracılığı ile de adaylar KPSS ÖABT sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecek. Adayların sınav sonuçları ile ilgili olarak belge basımı yapılmayacak. Adreslere posta yoluyla sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak.

Haberin Devamı

ADAYIN SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

Sınava giren adayların sınavlarının geçerli sayılabilmesi için bazı koşulları yerine getirmiş olmaları gereklidir. Bu koşulları yerine getirmemiş olan adayların sınavları geçersiz olarak sayılır. Bu koşullar;

-Aday sınava belirlenen salonda girmelidir.

-Aday sınav öncesinde sınav giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmelidir.

-Kopya çekme ya da çekilme noktasında yardım girişiminde bulunulmamalıdır.

-Sınav süresi içinde cevaplar cevap kağıdına işaretlenmelidir.

-Aday cevap kağıdına T.C. kimlik numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru yazmalı ve kodlamalıdır.

-Sınav sona erdikten sonra cevap kağıdı ve sınav kitapçığı sınav görevlilerine teslim edilmelidir.

-Sınav salonunda belirlenen sınav kurallarına uyulmalıdır. Kurallara uymayanların sınavları iptal edilir.

Haberin Devamı

Adayların sınav tutanaklarında herhangi bir tespit ya da kayıt olmasa bile kamera kayıtları incelemesinde kural dışı davranış tespit edilirse, adayın sınavı geçersiz olarak sayılır. Sınav görevlisinin bir ihmali ya da kusuru söz konusu olduğunda kamera kayıtları esas alınır. İnceleme sonucunda kusuru veya ihmali bulunan sınav görevlileri mevzuat çerçevesinde işleme tabi tutulur. Sınav için belgelerinde eksiklik olan ancak sınav görevlisi tarafından yanlışlıkla salona alınanların sınavlar geçersiz sayılır. Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen ancak sınav düzeninin korunması için salondan çıkarılmamış olan adayların da sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek sınavı geçersiz sayılır.