Gazete Vatan Logo

KPSS başvuruları için son gün!

13 Mart tarihinde başlayan KPSS başvuruları için bugün son gün. KPSS başvuruları nasıl yapılır? Sınav ücreti nereye ödenir? Sınav ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

KPSS başvuruları için son gün!

KPSS için başvuruda bulunacak olan adaylar bugün saat 23.59’a kadar işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru işlemi yapıldıktan sonra sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir. Sınav ücretinin yatırılması ile de başvuru tamamlanmış olacaktır. Sınav ücretinin son ödeme tarihi ise 24 Mart Cuma günüdür.

Gelen tepkiler üzerine sınav ücretinde indirim uygulanan alan sınavlarının başvuruları 27 Mart 2017 tarihinden alınmaya başlayacak olup 31 Mart 2017 tarihinde sona erecek.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS Başvuru İşlemleri

KPSS başvuru işlemleri adaylar tarafından ÖSYM’nin internet sitesinden aday işlemleri sistemi üzerinden ya da sınav başvuru merkezleri aracılığıyla yapılabilir. Sistemde geçerli, sınav merkezleri tarafından son 50 ay içinde çekilmiş bir fotoğrafınız varsa başvurunuzu bireysel olarak da yapabilirsiniz. Başvuru merkezleri aracılığıyla yapılacak olan sınav başvuru işlemleri için hizmet bedeli olarak 5 TL alınmaktadır. Şifre değişikliği ve resim değişikliği yaparsanız bunun dışında herhangi bir ücret talebi sizden istenmemektedir.

Haberin Devamı

KPSS Ücretleri Hangi Bankalara Ödenecek?

ÖSYM tarafından ilan edilen sınav ücretlerinin fazla olmasından dolayı gelen tepkiler üzerine sınav ücretlerinde değişikliğe gidildi. Sınav ücretleri düşürüldü. Alınan karar doğrultusunda da KPSS alan bilgisi sınavlarının aynı tarihlerde 3 oturum şeklinde yapılması ve her oturumda da 3 alan testinin uygulanmasına karar verildi. Adaylar oturum başı ücret olarak 40 TL ücret ödemesi yapacaklar. KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı için 60 TL, Eğitim Bilimleri sınavı için de 60 TL ücret ödenecek. ÖABT sınav ücreti de 60 TL olarak belirlenmiştir.

ÖABT sınavına katılacak olan adayların KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı ile KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılmaları zorunlu olduğundan en az 180 TL sınav ücreti ödemesi yapacaklardır.

Sınav ücretleri ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümünden kredi kartı/banka kartı ile hızı bir şekilde yapılabilir. Bunun dışında ücretin ödenebileceği bankalar ise şunlardır; Akbank tüm ATM ve şubeleri ile internet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankası’nın ATM ve şubeleri, Halkbank’ın ATM’leri şubeleri ve internet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın şubeleri ATM’leri ve internet bankacılığıdır. Bu seçenekler dışında T.C. Ziraat Bankası ile de sadece internet bankacılığı ve mobil ödeme yöntemi kullanılarak ödeme yapılabilir.

Haberin Devamı

09.45 Kuralı KPSS’de de Uygulanacak

ÖSYM tarafından bu yıl, sınavlar için 09.45 kuralı getirildi. Özellikle YGS’de pek çok aday bu kurala uymadığı için sınava giriş yapamadı. KPSS sınavında da saat 10.00’da başlayacak sınav için bu kural uygulanacak olup adayların bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir. Aksi halde saat 09.45’ten sonra sınav binalarına adayların giriş yapmasına asla izin verilmeyecektir. Sınav giriş belgesinin alımında sınavın saat 09.45’te olduğunu gösteren bildirim adaylar tarafından onaylanacak ve sonrasında sınav giriş belgesi alınacaktır.

KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Haberin Devamı

ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan sınav takvimine göre KPSS sınavlarının tarihleri aşağıdaki gibidir;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik( Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri) sınavları 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacaktır.

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 1. Gün 27 Mayıs 2017

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 2. Gün 28 Mayıs 2017

Alan bilgisi sınavlarının 1. gününde yapılacak sınavlar Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme ve Muhasebe’dir.

Alan bilgisi sınavlarının 2. gününde yapılacak sınavlar Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri’dir.