Gazete Vatan Logo

Konut kredisi faiz oranı 2020'de de 0.79 mu olacak? | Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları belli oldu mu? (2020)

Konut kredisi 0.79 oranıyla yapılandırılması 2020 yılının merak edilenleri arasına girdi. Konut kredisi faiz oranı 2020'de de 0.79 mu olacak? TOKİ konut satışlarının başlamasının ardından, bankaların faiz oranları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Özellikle Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. İşte konut kredisi hakkında merak edilenler…

Konut kredisi faiz oranı 2020'de de 0.79 mu olacak? | Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları belli oldu mu? (2020)

Konut kredisi 0.79 yapılandırma 2020 yılında olacak mı? Banka faiz oranları son dakika gelişmeleri yakında takip ediliyor. TOKİ başvurularının başlamasından sonra deyim yerindeyse özellikle vatandaşlar Ziraat Bankası konut kredisi 0,79 oranında devam mı edecek diye soruyor. Biz de sizler 2020 konut kredisi faiz oranlarını derledik.

0,79 KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Geçtiğimiz hafta Şırnak'ta iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konut kredisi için önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Albayrak burada yaptığı konuşmada "Kamu bankaları sıfır konutta faizi 0,79'a indiriyor. " demişti.

Albayrak sözlerini, "6 yıl önceki faiz rakamlarına döndük. 2020'de enflasyon daha da düşecek. Kamu bankaları sıfır konutlarda 1 Ocak itibarıyla faizleri yüzde 0,99'dan yüzde 0,79'a indirecek. Enflasyon hedefimiz yüzde 8.5 ama bunun da altına ineceğiz." ifadesi ile tamamlamıştı.

0-79 FAİZLİ KONUT KREDİSİ 2020 YILINDA DEVAM EDECEK Mİ?

Konut kredisi 0-79 yapılandırma olacak mı? sorusu merak ediliyor. Konut kredisi faiz oranları henüz açıklanmadı. Bankalar, internet sitelerinden 2020 yılı konut kredisi faiz oranlarını henüz tanımlamadı. Yeni faiz oranlarının kısa süre içerisinde bankaların resmi internet siteleri üzerinden duyurulması bekleniyor.

Haberin Devamı

0,79 KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR, BELLİ OLDU MU?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz hafta Şırnak'ta iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek, konut kredisi hakkında "Kamu bankaları sıfır konutta faizi 0,79'a indiriyor. " açıklamasında bulunmuştu.

Albayrak sözlerine şu şekilde devam etti:

"6 yıl önceki faiz rakamlarına döndük. 2020'de enflasyon daha da düşecek. Kamu bankaları sıfır konutlarda 1 Ocak itibarıyla faizleri yüzde 0,99'dan yüzde 0,79'a indirecek. Enflasyon hedefimiz yüzde 8.5 ama bunun da altına ineceğiz."

TOKİ KONUT KREDİLERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştirecekleri için Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları yakından takip ediliyor.

Haberin Devamı

2019 KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

TOKİ kapsamında uygulanacak faiz oranı 0.49 olacak.

AKBANK FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.11

HALKBANK FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.1

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.17

TEB BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi 1,1

ALBARAKA KONUT FİNANSMAN ORANI

Konut finansman oranı 1,19

İNG KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI

Konut kredisi, 0.98