Gazete Vatan Logo

Komutanın katilini bilirkişi tespit edecek

Zeytinburnu’nda 2009 yılında evinin önünde öldürülen Çeçen komutan Ali Osaev soruşturması 5 yıl sonra tamamlanmış ve Gürcistan uyruklu Zona kod aldı Temur Makhauri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bakırköy 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına kurşun geçirmez yelekle getirilen tutuklu sanık Temur Makhauri, cinayet görüntülerindeki kişinin kendisi olmadığını söyledi. Tanık Amkhad Umarov ise Makhauri’yi de 10 yıldır tanıdığını belirterek, “Ben cinayet videosunu izledim. Şu an da Ali’yi öldüren kişinin, sanık olduğunu söyleyebilirim” dedi. Umarov şunları söyledi: “Şamil Basayev o yıllarda bize para göndermişti. Paralar Temur’un eline geçti ve kayboldu. Ali Osaev o paraları Temur’dan istemişti. Ondan sonra ölüm olayı gerçekleşti. Paranın miktarı 128 bin dolar idi.”

Mahkeme, sanığın cezaevinde önden, yandan ve boydan 6x9 ebatında fotoğraflarının çektirilip gönderilmesini, bilirkişi tarafından fotoğrafların cinayet görüntülerindeki şahısla karşılaştırılmasının yapılmasına karar verdi. Duruşma 5 Haziran’a ertelendi.

Haberin Devamı