Gazete Vatan Logo

Kızıyla ilk bayram sevinci

Kumpas davalarının tahliye olan son sanığı emekli Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, 3,5 yaşındaki kızıyla ilk bayramını geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Bütün bayramlarda cezaevinde olduğu için kızının yanında olamayan Eren, o günlerin acısını çıkarıyor

Kızıyla ilk bayram sevinci

Kamuoyunun ‘Atabeyler’ olarak bildiği davanın tek tutuklu sanığı olarak kalan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in 10 yıllık mahkumiyet süreci 17 Ağustos’ta bitti. Eren’in, yeniden yargılanması ve infazının durdurularak tahliye edilmesine karar veren Askeri Yargıtay Başkanlığı, gerekçede,” FETÖ ana iddianamesinde, Atabeyler davasının, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bazı askerlerin tasfiyesine yönelik bir kurgu dava olduğu, mülkiye başmüfettişliği tarafından Atabeyler davasının soruşturma aşamasında görev alan polislerin hukuka aykırı işlem gerçekleştirdikleri ve Murat Eren hakkındaki delillerin yeniden incelenmesi gerektiği yönündeki tespitler ve Murat Eren hakkındaki yargılamaya katılan hakimlerin FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanmaları” gösterdi.

Tahliye sonrası ise en büyük sevinci ilk kez özgürce babasına sarılıp uyuyan 3.5 yaşındaki kızı Beren yaşadı. Kızı 20 günlükken cezaevine giren Eren, “Onunla ilk bayramımız. Bayram birlikte uyandık birlikte kahvaltı ettik. İlk kez bayram harçlığı verdim. Benim için en güzel bayram hediyesi kızım” dedi.

Haberin Devamı

Göreve dönmeye hazırım

Yaklaşık 1 aydır yeniden yargılamanın yapılmasını bekleyen Eren, beraat kararı sonrası TSK’daki pilotluk görevine yeniden dönmek istediğini kaydetti. Eren, “Yeniden yapılacak yargılama sonrası dönüş için başvuru yapacağım. Ordu beni çağırırsa tereddütsüz giderim. Devlete küslük olmaz. Biz böyle yetiştik. Bana ihtiyaç var derseler her şeyi bırakır giderim. Cezaevinde başım dik durdum. Kimseden yardım beklemedim. Şu anda yeniden yargılama aldığım için orduya çağıramazlar. Yargılamanın sonuçlanması lazım. Ama gönlüm istiyor. Ben üniformama daha doymadım. Mesleğimin zirvesindeyken sadece üzerimden çıkarabildiler üniformamı” dedi.

Bilgisayara müdahale edilmiş

Murat Eren hakkındaki suçlamaların delili olan 200 Nolu CD üzerinde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bülent Sankur ve Prof. Dr. Ahmet Celal Cem Say tarafından yapılan incelemede, Murat Eren’in cezaevinde olduğu bir tarihte suçlamaya konu CD’ye ve bilgisayarına müdahale de bulunulduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ı götürmüştü

Ankara’da 2006 yılında polise geldiği iddia edilen ihbar mailiyle Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli iki yüzbaşı ve iki subay ile birlikte 11 rütbeli asker, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. İhbar yazısında, grubun Erdoğan ve danışmanı Cüneyd Zapsu’yu hedef alarak keşif yaptığı öne sürüldü. Oluşumun liderliğini Yüzbaşı Murat Eren’in yaptığı iddia ediliyordu. Eren, ilk duruşmada “Sevelim, sevmeyelim o ülkemizin başbakanı. Ona sıkılacak merminin önüne önce ben geçerim, kendimi hedef yaparım. Ben Başbakan’ı Şemdinli’ye götüren helikopteri kullanan pilotum. Suikast yapmak istesem orada yapamaz mıydım” diyerek kendini savundu.