Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'nun başını ağrıtacak iddia

CHP’li başkandan, CHP’li vekilin kızına ‘istisnai kadro’

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan’ın, CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay’ın kızı 33 yaşındaki Fidel Çay’ı ‘istisnai kadrodan’ işe alıp, devlet memurluğuna geçişini sağladığı, ancak Fidel Çay'ın Ankara’da oturup, çalışmadan maaş aldığı öne sürüldü.

İddiaya göre milletvekili kızı Fidel Çay, 2008’de ‘istisnai kadro’ denilen uygulamayla Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna alındı. Çay, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (MESKİ) bünyesine atandı, aday memurluk kadro süresini de tamamlayarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kadrosu’na geçti. MESKİ’nin memur maaş bordrosunda 1725 sicil numarası ile yer alan Fidel Çay’ın, Ankara’da ailesi ile birlikte Oran Sitesi’nde oturup, işe gelmeden bin 636 TL net maaş aldığı iddia edildi. Büyükşehir Belediyesi Personel Daire Başkanı Halil Canatan, Fidel Çay’a başkanlığın kendi uhdesinde olan ‘istisnai kadro’ verildiğini, daha sonra da MESKİ bünyesine atandığını doğruladı.

ÇALIŞIYOR MU, ÇALIŞMIYOR MU?

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, “Fidel Çay bizde çalışmıyor” demekle yetinirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, “Özel Kalem’de kadroyu ben verdim. Hasta olduğu için zaman, zaman rapor aldığını biliyorum. Şu an MESKİ bünyesinde görev yapıyor” diye konuştu.
Başkan ve iki yetkilinin farklı konuştuğu kadroyla ilgili, Macit Özcan’ın vekil kızı Fidel Çay’a verdiği ‘istisnai kadro’ çok az ve sınırlı sayıda bulunuyor. Bu kadrolara atanabilmek için KPSS dahil neredeyse hiçbir şarta gerek yok. Sınavsız olarak istisnai kadrolara atananlar, kısa bir süre çalıştıktan sonra, yine sınavsız olarak diğer memuriyet kadrolarına atanabiliyor.

‘YASAL OLMAYAN BİR DURUM YOK’

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay ise, iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü. Kızının Uluslararası İlişkiler mezunu olduğunu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde de Kamu Yönetimi üzerine master yaptığını belirten Çay, şöyle dedi:
“Kızım, Büyükşehir Belediyeleri’ne tanınan ‘istisnai kadro’ ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile memur olarak işe girdi ve hala çalışıyor. Çalışmadan maaş alması mümkün değil. Yasal olmayan hiç bir durum yoktur.”

Haberin Devamı